Skip to main content

ΟΛΘ: Νέος γύρος κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της πώλησης της ΟΛΘ Α.Ε. Ζήτησαν από το Δικηγορικό Σύλλογο να ελέγξει την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης.

Τα σωματεία και οι σύλλογοι των εργαζομένων στην ΟΛΘ Α.Ε., σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωΐ, αποφάσισαν, τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με νέα αποχή από την εργασία Σαββάτου -Κυριακής 2 - 3 Απριλίου και αποχή από υπερωρίες τη Δευτέρα 4 Απριλίου.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου οι σύλλογοι και τα σωματεία εργαζομένων, προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή της συνέχειας των κινητοποιήσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζονται οι "τεράστιες ευθύνες των κυβερνητικών οργάνων και των διοικήσεων της ΟΛΘ ΑΕ, που δυστυχώς τη τελευταία δεκαετία δεν έχει προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο των αναγκαίων προσλήψεων στο Λιμάνι με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε καθεστώς ασφαλείας στη κυριολεξία από το 2010 μέχρι σήμερα. Η αποεπένδυση λοιπόν στο προσωπικό και στις υποδομές η απαξίωση του συνεχίζεται εν δόξει και τιμή προκειμένου να αποτελέσει το όχημα για την επιχειρούμενη πώληση".

"Η αποχή από εργασία Σάββατου, Κυριακής και υπερωριών αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα ανταπόκρισης στις καθημερινές εργασίες και την μέγιστη προσπάθεια των εργαζόμενων να ανταποκριθούν στις ανάγκες φορτοεκφόρτωσης αλλά και στη διαχείριση όλων των τρεχουσών εργασιών".

Οι εργαζόμενοι επίσης ενημερώνουν ότι έχουν απευθυνθεί εγγράφως στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερωθεί, όπως προκύπτει από τον θεσμικό του ρόλο, για την εξέλιξη των ενεργειών τροποποίησης της σπούμβασης με το ελληνικό δημόσιο.