Skip to main content

ΟΛΘ: Ηχηρό καμπανάκι της διοίκησης για την αποχή των εργαζομένων

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών του λιμανιού Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη, για 5η εβδομάδα αποχή των εργαζομένων από τις υπερωρίες, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής.

Ο κ. Μακρής κάνει λόγο για σημαντικές επιπτώσεις στην εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα, σημειώνοντας πως ενδεχόμενη συνέχιση αυτής της μορφής κινητοποιήσεων θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αξιοπιστία της εταιρείας προς τους πελάτες της.

«Πιστεύω ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων, με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτει, θα επιλέξει τις κατάλληλες μορφές κινητοποιήσεων ώστε να μη διακόπτεται η λειτουργία της εταιρείας. Είναι δυνατόν με το διάλογο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μακρής.

Εξάλλου, όπως σημειώνει, βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένος διάλογος μεταξύ της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ και των σωματείων εργαζομένων για τα εργασιακά θέματα που συνδέονται με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. «Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, ούτως ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πλήγμα στο λιμάνι

Ήδη, πάντως, λόγω της απεργίας των εργαζομένων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση αλλά και εξαιτίας του χάους στην Ειδομένη, μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες αποχαιρετούν- ελπίζεται προσωρινά- το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και επιλέγουν για να ξεφορτώσουν τα εμπορεύματά τους τα γειτονικά και ανταγωνιστικά λιμάνια του Μπουργκάς στη Βουλγαρία, του Δυρραχίου στην Αλβανία, ακόμη και τον Πειραιά, καθώς το κόστος σε χρόνο και σε χρήμα από τις καθυστερήσεις είναι μεγάλο.

«Βαθύ το χάσμα» λένε οι εργαζόμενοι

Από την πλευρά τους οι Σύλλογοι και τα Σωματεία Εργαζομένων στον ΟΛΘ, σε ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για «βαθύ χάσμα» που τους χωρίζει με την κυβερνητική πολιτική για την επικείμενη πώλησή του, προαναγγέλλοντας παράλληλα τη συνέχιση της αποχής τους από υπερωριακή εργασία μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα μεταξύ της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ και των εκπροσώπων των εργαζόμενων στο Λιμάνι, «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα δυσμενή σενάρια για τη τύχη των εργαζόμενων με την επιχειρούμενη πώληση».

«Καταγράφηκε το βαθύ χάσμα που χωρίζει τους εργαζόμενους με την Κυβερνητική πολιτική και την επιχειρούμενη πώληση και ότι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας δεν είναι στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ», τονίζουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων.
 
«Είμαστε αναγκασμένοι από τις εξελίξεις», επισημαίνουν, «να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις με αποχή από υπερωριακή εργασία μέχρι τη Παρασκευή 22/4/2016, που θα συνεδριάσουμε εκ νέου, αναμένοντας στο μεσοδιάστημα συγκεκριμένες εξελίξεις».