Skip to main content

Ένα χρόνο πίσω η πώληση του ΟΛΘ - Η νέα ημερομηνία για τις προσφορές

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε., που κατέχει το δημόσιο. Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Ένα χρόνο πίσω έχει πάει ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε., που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Από τις δηλώσεις του ΤΑΙΠΕΔ για κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών τον Απρίλιο του 2016 και, μετά από πολλές παρατάσεις, η νέα καταληκτική ημερομηνία μετατίθεται για τις 10 Μαρτίου 2017.

Η Voria.gr είχε πρώτη αποκαλύψει στις 28/12/2016 (δείτε εδώ) ότι δεν επρόκειτο να τηρηθεί η ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί στους υποψηφίους αγοραστές για την κατάθεση προσφορών μέχρι την 14η Φεβρουαρίου 2017, ημερομηνία που είχε γνωστοποιηθεί μέσα του virtual data room.

Περί τα μέσα Δεκεμβρίου είχαν ενημερωθεί οι υποψήφιοι αγοραστές ότι ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση σκέπτονταν να δώσουν δίμηνη παράταση στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, κάτι στο οποίο υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς ορισμένων τουλάχιστων υποψηφίων καθώς η διαγωνιστική διαδικασία έχει τραβήξει σε μάκρος και έχει κουράσει άπαντες, όσους με όποιον τρόπο εμπλέκονται ή έχουν ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Εάν λοιπόν δεν υπάρξουν νέες ανατροπές και αναβολές, η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών είναι η Παρασκευή, 10 Μαρτίου. Θα πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ και ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, να κατανοήσουν ότι η υπόθεση της ΟΛΘ Α.Ε., αυτός ο διαγωνισμός, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να λήξει καθώς οι αναβολές και οι παρατάσεις είναι σε βάρος της αξίας του ΟΛΘ.

Εξ όσων πληροφορείται η Voria.gr, οι υποψήφιοι έχουν ήδη καταθέσει τις παρατηρήσεις τους στο κείμενο της σύμβασης και το τελικό θα πρέπει να αναρτηθεί στο virtual data room ως το τέλος Ιανουαρίου.