Skip to main content

ΟΛΘ: Αύριο αποφασίζεται η γενική συνέλευση για το μεταβατικό ΔΣ

Δικαστικός επιμελητής έφθασε στα γραφεία του ΟΛΘ την ώρα που συνεδρίαζε το ΔΣ για να επιδώσει εξώδικη επιστολή από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου σε ξεχωριστή συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης θα αποφασιστεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης , η οποία και θα αποφασίσει την αντικατάσταση μελών της διοίκησης του Λιμένα και τη συγκρότηση μεταβατικού Διοικητικού Συμβουλίου για το διάστημα μέχρι να περάσει ο ΟΛΘ στη Κοινοπραξία των ιδιωτών – επενδυτών. Μετά την απόρριψη από τον πρόεδρο του ΟΛΘ Κωνσταντίνο Μέλλιο του αιτήματος του ΤΑΙΠΕΔ να συζητηθεί σήμερα το θέμα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ, λίγο μετά το μεσημέρι ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 πμ νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με μοναδικό  θέμα αυτό της σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η απόρριψη του αιτήματος προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προχώρησε μάλιστα στην αποστολή εξώδικου προς τη διοίκηση του ΟΛΘ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δικαστικός επιμελητής έφθασε στα γραφεία του ΟΛΘ την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το διοικητικό συμβούλιο για να επιδώσει εξώδικη επιστολή από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία ζητούσε να συγκληθεί άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΟΛΘ αρνήθηκε να την παραλάβει και έτσι την επιστολή παρέλαβαν άλλα μέλη της διοίκησης.

Ακόμη ένα επεισόδιο αποκαλυπτικό των τεταμένων σχέσεων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της διοίκησης του ΟΛΘ φέρεται να έλαβε χώρα στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ.  Όπως μαθαίνει η Voria.gr, το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ Άγγελος Βλάχος ζήτησε να αναγνώσει επιστολή του Ταμείου προς τα μέλη αλλά δεν του δόθηκε ο λόγος.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση  θεωρείται βέβαιο ότι ο μέτοχος θα προτείνει αντικατάσταση ορισμένων μελών του ΔΣ του ΟΛΘ, πιθανότερο όλων ή κάποιων από την επικεφαλής τριάδα της διοίκησης, δηλαδή του προέδρου κ. Μέλλιου, του διευθύνοντας συμβούλου κ. Δ. Μακρή και του αντιπροέδρου κ. Δ. Ρούτου.

Κύκλοι του Ταμείου αναφέρουν ότι η αλλαγή μελών δ.σ. της ΟΛΘ ΑΕ, είναι η ίδια διαδικασία με εκείνη που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση πώλησης της ΟΛΠ ΑΕ.