Skip to main content

ΟΛΘ: Ανοίγουν σήμερα οι βελτιωμένες προσφορές- πιθανός τρίτος γύρος

Εάν η διαφορά μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων προσφορών είναι κάτω του 10%, το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει και τρίτο γύρο. Ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι αγοραστές.

Ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 24 Απριλίου, οι βελτιωμένες προσφορές των τριών υποψηφίων αγοραστών του 67% της ΟΛΘ Α.Ε., όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή το ΤΑΙΠΕΔ.

Το ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα αυτού του δεύτερου γύρου των δεσμευτικών προσφορών για το ποσοστό που πωλεί το ελληνικό δημόσιο έχει κορυφωθεί, καθώς άπαντες οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν να πληροφορηθούν αν ο προσωρινός πλειοδότης θα ανακηρυχθεί σε αυτόν τον γύρο ή εάν θα υπάρξει και τρίτος γύρος προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι για να υπάρξει τρίτος γύρος θα πρέπει τα τιμήματα που προσφέρουν ο πρώτος και ο δεύτερος υποψήφιος να έχουν διαφορά μικρότερη του 10%.

Σημειώνεται ότι από τους οκτώ υποψηφίους που συμμετείχαν αρχικά στο διαγωνισμό, τέσσερις προσέγγισαν στο στάδιο υποβολής δεσμευτικών προσφορών και τελικώς οι εξής τρεις έκαναν το αποφασιστικό βήμα: DP World, ΙCTS και η κοινοπραξία DIEP- CMA CGM- Βelterra.

H ιαπωνική Mitsui  που αναμενόταν να καταθέσει δεσμευτική προσφορά δεν το έπραξε, αλλά υπάρχει η πληροφορία ότι έχει έρθει σε συνεννόηση, με υποψήφιο, ώστε σε περίπτωση που αναλάβει αυτός το Λιμάνι, να μετέχει ως υποπαραχωρησιούχος.