Skip to main content

ΟΛΘ: Άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος του διαγωνισμού

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για τις διαδικασίες του διαγωνισμού πώλησης της ΟΛΘ Α.Ε. Η δυναμική είσοδος του ΟΛΘ στον ανταγωνισμό, που προβληματίζει.

Όλα βαίνουν ομαλώς με τις διαδικασίες για την πώληση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. στην κοινοπραξία της Terminal Link, της Deutsche Invest Equity Partners και της Belterra Investments συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΤΑΙΠΕΔ στη Voria.gr, η εγγυητική έχει κατατεθεί από τις 19 Μαΐου. Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν οικονομικά ζητήματα για την ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή σε πλειοδότη και πως όλα προχωρούν ομαλότατα. Όπως αναφέρουν, πολύ σύντομα ο φάκελος θα κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να ελεγχθεί και να υπογραφεί στη συνέχεια η σύμβαση για την μεταβίβαση των μετοχών.

Σημειώνεται ότι οι φορείς της Θεσσαλονίκης έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ και ζητούν την ανάληψη του management από ιδιώτη το ταχύτερο δυνατό.

Είναι γνωστό ότι η εξεύρεση επενδυτών που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε ταχείς χρόνους 180 εκατ ευρώ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει ενοχλήσει τον ανταγωνισμό καθώς σύγχρονες υποδομές και ένας μεγάλος forwarder (η TL ανήκει στον όμιλο CMA CGM) σε λιμάνι που βρίσκεται σε πλεονεκτική γεωγραφική θέση, υπό ένα management που θα κινείται δυναμικά, μπορούν να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι από την αγορά φορτίων, συμβατικών αλλά και containers.

Eάν στα παραπάνω στο ελληνικό κράτος δείξει επιτέλους την αναμενόμενη ευαισθησία και υλοποιήσει τα έργα των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων που οφείλει να εκτελέσει, τότε ο ΟΛΘ θα αποτελέσει έναν πολύ υπολογίσιμο  «παίκτη» στη λιμενική βιομηχανία της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής.