Skip to main content

Ολομέτωπη επίθεση Κούγια στην πρόεδρο του δικαστηρίου για τη Τζωρτζίνα - Πυρά και κατά του καθηγητή Ράικου

«Συνταξιούχο φοιτητή που έγινε γιατρός στα 47 του» αποκάλεσε τον καθηγητή τοξικολογίας ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του καθηγητή τοξικολογίας Ν. Ράικου ο οποίος και είχε εντοπίσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας, ανέπτυξε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλλε κατά της προέδρου του δικαστηρίου εννέα μήνες μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης.

Δείτε - Κούγιας στη δίκη Πισπιρίγκου: Εγώ είμαι ο Θεός της, θα κάνει ό,τι της πω εγώ

Ο κ. Κούγιας επί της ουσίας ανέφερε ότι η πρόεδρος με τη στάση της παρεμπόδισε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς, όπως είπε, επέδειξε συμπεριφορές που μπορούν να επηρεάσουν την κρίση των ενόρκων. Μεταξύ αυτών των συμπεριφορών ήταν, όπως είπε, και η απόφαση του δικαστηρίου να μην κλητευθεί σειρά κρίσιμων μαρτύρων που η πλευρά της κατηγορούμενης πρότεινε, όπως και η απόφαση να μην κλητευθεί ξανά μετά την αρχική του κατάθεση ο κ. Ράικος.

Κατ’ επανάληψη ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε ότι το δικαστήριο όφειλε να κάνει δεκτό το αίτημά του για να κληθεί για μια ακόμη δικάσιμο ο κ. Ράικος ώστε να του θέσει σειρά ερωτημάτων που, όπως είπε, ανέκυψαν από τη διαδικασία και από τις καταθέσεις των μαρτύρων ειδικών γνώσεων. «Είναι ένας επιστήμονας απατεώνας, βρήκε το ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά. Σε αυτή την υπόθεση το αίσθημα ασφαλείας δικαίου έχει καταρρακωθεί, ας πάει στο διάολο η κυρία κατηγορουμένη. Της έβγαλαν ένταλμα και μετά πανηγύριζαν στα πρωινάδικα και ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης πανηγύριζε. Ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης κατάθεσε ότι το παιδί ήταν ζωντανό στη διασωλήνωση. Αυτό δεν έπρεπε να το εξετάσετε;», είπε ο κ. Κούγιας αποκαλώντας τον κ. Ράικο «συνταξιούχο φοιτητή που έγινε γιατρός στα 47 του και με «γλειψίματα από εδώ και εκεί έγινε καθηγητής».

Όπως μάλιστα ανέφερε στο ακροατήριο, ο κ. Ράικος συνέκρινε άσχετες περιπτώσεις θανάτων από κεταμίνη με τον θάνατο της Τζωρτζίνας για να στείλει στην φυλακή την κατηγορούμενη. «Είναι σκάνδαλο που έχουν μια γυναίκα με αυτό το πόρισμα στη φυλακή για να πανηγυρίζει ο κ. Τσιάρας με την παρέα του. Γιατί να μην αποδείξει η κυρία κατηγορουμένη την αθωότητά της για να μην ταλαιπωρηθεί ο κ. Ράικος και τον φέρετε μια ακόμη ημέρα εδώ να τον εξετάσω; Πως κοιμάται αυτός ο άνθρωπος ήσυχος το βράδυ;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Ακόμη, ανέφερε πως η πρόεδρος με την στάση της προκάλεσε υπόνοιες μεροληψίας στην κατηγορούμενη, αφού αφιέρωσε μεγάλο χρόνο για εξέταση νοσηλευτριών ενώ στέρησε από την κατηγορούμενη την εξέταση βασικών μαρτύρων που εκείνη πρότεινε. «Η κυρία πρόεδρος ρωτούσε τις νοσηλεύτριες αν η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη και αν η κατάληξη της Τζωρτζίνας ήταν αναμενόμενη ή αιφνίδια. Ρωτούσε για θέματα που είναι αδιάφορα για την υπόθεση ή ρωτούσε τις νοσηλεύτριες για ιατρικά θέματα. Είναι δυνατόν να ρωτάς για ιατρικά ζητήματα τις νοσοκόμες; Και να στερείς από τον κατηγορούμενο την επανεξέταση σημαντικών μαρτύρων, όπως ο κ. Ράικος» ανέφερε ο συνήγορος αναπτύσσοντας την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου.

Επιπλέον κ. Κούγιας στάθηκε ιδιαίτερα στις αποφάσεις του δικαστηρίου με τις οποίες απορρίφθηκαν αιτήματα που υπέβαλλε και τα οποία, όπως είπε, θα βοηθούσαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Γιατί στερήσατε από την υπεράσπιση την επανεξέταση του κ. Ράικου, την τσουβάλιασαν την κατηγορουμένη και την έβαλαν στη φυλακή. Τι θα πάθαινε ο κ. Ράικος αν ξαναέρχονταν;» είπε ο συνήγορος ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη στην μη κλήτευση στο δικαστήριο της ιατροδικαστή Χαράς Σπηλιοπούλου, της τοξικολόγου Ιωάννας Λευκίδου, του ιατροδικαστή Συμεών Μεσογίτη, κ.ά. και στην απόφαση του δικαστηρίου για μη προσκόμιση στη δίκη αρχείων νοσοκομείων για τα φάρμακα που ελάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα, κ.ά.

Αυτή την ώρα η διαδικασία έχει διακοπεί ώστε η εισαγγελέας να προετοιμάσει την πρότασή της επί του αιτήματος εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου.

Πηγή: protothema.gr