Skip to main content

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως, απ΄ όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα απηύθυνε έκκληση συστράτευσης κατά των νέων μέτρων.
Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως, απ΄ όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα απηύθυνε έκκληση συστράτευσης τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους μετανάστες, προκειμένου «να αποκρούσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Ομιλία στο συλλαλητήριο απηύθυνε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επιτέθηκε σφοδρά στην κυβέρνηση με αιχμή την υιοθέτηση των νέων οικονομικών μέτρων.

«Ψεύδεται ασύστολα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι τα δύσκολα για την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και στο χωριό θα κρατήσουν μόνον τρία, το πολύ τέσσερα, χρόνια», επεσήμανε η κ. Παπαρήγα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε πως «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία, ακόμα και την απλή διακήρυξη και υπεράσπιση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Μόνο που αυτή τη φορά δεν υπολογίζει έναν παράγοντα, τη δυνατότητα ο λαός, και πριν απ΄όλα η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση».

Ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.