Skip to main content

Οι νικητές του διαγωνισμού για το Παράλιο Σήμα στη Νέα Παραλία (φωτο)

Το πρώτο βραβείο με αριθμό πρωτοκόλλου 46 και πενταψήφιο αριθμό 71090 κατέληξε στα χέρια των Λητώ Δημητριάδου, Γεωργίας Μουστάκα και Στέλιου Στυλιανού

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο Πανελλήνιος φοιτητικός διαγωνισμός για τον σχεδιασμό κατασκευής ενημέρωσης και πληροφόρησης στη Νέα Παραλια Θεσσαλονίκης με τίτλο «Παράλιο Σήμα».

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, για τον διαγωνισμό υπήρξαν συνολικά 150 εγγραφές και από αυτές κατατέθηκαν τελικά 88 έγκυρες μελέτες.

Το πρώτο βραβείο με αριθμό πρωτοκόλλου 46 και πενταψήφιο αριθμό 71090 κατέληξε στα χέρια των Λητώ Δημητριάδου, Γεωργίας Μουστάκα και Στέλιου Στυλιανού.

Αντίστοιχα στη δεύτερη θέση με αριθμό πρωτοκόλλου 40 και πενταψήφιο αριθμό 11427 κατέληξε στα χέρια των Διονυσίας Πατίρη, Χριστίνας Καραβασίλη και Μιχάλη Κουκούλη.

Τέλος στην τρίτη θέση με αριθμό πρωτοκόλλου 18 και πενταψήφιο αριθμό 18881 κατέληξε στα χέρια των Φοίβου Σιγάλα, Παναγιώτη Γκιόκα και Ελεάνας Παστρά.

Να σημειωθεί ότι κατόπιν αναλυτικής συζήτησης και εξέτασης των ποιο πάνω προτάσεων, η επιτροπή αποφάσισε, λόγω της ποιότητας των μελετών, να απονεμηθούν εκτός των τριών βραβείων και πέντε εύφημες μνείες χωρίς χρηματική αποζημίωση.

Η επιτροπή αποφάσισε αντί της επανάληψης της κατασκευής του 1ου βραβείου στις δύο δοθείσες θέσεις από την προκήρυξη, να κατασκευασθεί και το 2ο βραβείο, θεωρώντας ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός κάθε πρότασης συμπληρώνει με επιτυχία το περιβάλλον της δεύτερης και πρώτης θέσης αντίστοιχα και εναρμονίζεται με το συνθετικό πνεύμα σχεδιασμού της Νέας Παραλίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρόδρομου Νικηφορίδη, ενός εκ των αρχιτεκτόνων της Νέας Παραλίας, στη Voria.gr στόχος είναι τα δύο σήματα να έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. 

Το ένα σήμα θα τοποθετηθεί ανάμεσα στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου και τις «Ομπρέλες» ενώ το δεύτερο στο τέλος του Κήπου του Νερού.

Μέσα από τα σήματα στόχος είναι να γίνεται μια ιστορική αναδρομή για το πώς δημιουργήθηκε η περιοχή της Νέας Παραλίας αλλά και μια παρουσίαση της Νέας Παραλίας όπως είναι σήμερα συμπεριλαμβανομένων στοιχείων όπως η συνολική επιφάνεια της ή η ονομασία και ο συμβολισμός του κάθε κήπου της. Ακόμα ανάμεσα στα σχέδια είναι στα Παράλια Σήματα να υπάρχουν αναρτήσεις για τις εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν χώρα στη Νέα Παραλία, έτσι ώστε περνώντας από τα σημεία αυτά ο κόσμος να μπορεί να ενημερώνεται. 

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ.