Skip to main content

Με διαφορετικές προτάσεις κυβέρνηση-Θεσμοί στο Eurogroup

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους θεσμούς. Ετοιμάζεται η πρόταση που θα σταλεί στο Εurogroup.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 μμ η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών Γιούνκερ- Λαγκάρντ- Ντράγκι- Ντάισελμπλουμ - Ρέγκλινγκ.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι θεσμοί θα καταθέσουν στο Eurogroup ένα έγγραφο όπου θα αναφέρεται τι είναι εφικτό να συμφωνηθεί (feasibility blueprint).

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Eurogroup θα εισαχθεί και έγγραφο σκοπιμότητας προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Μέχρι και πριν λίγη ώρα κυβερνητικές πηγές αποσαφήνιζαν πως η Ελλάδα δεν υπαναχωρεί από τις θέσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τη θέση της για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν επί συγκεκριμένου εγγράφου.

«Αν δεν συμφωνήσουμε στο σημερινό Eurogroup θα πρέπει να εξετάσουμε άλλα ενδεχόμενα», είπε και έθεσε ως τελική προθεσμία την Κυριακή, λέγοντας πως κάθε λεπτό που περνά δυσκολεύει η κατάσταση.

«Με εκπλήσσει η άνεση με την οποία η κυβέρνηση παίζει το μέλλον της χώρα της», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το γερμανικό πρακτορείο MNI έκαναν λόγο για ενδεχόμενο Eurogroup το Σάββατο.