Skip to main content

Νίμιτς: Μη ρεαλιστική η λύση χωρίς τον όρο «Μακεδονία»

Οι συνομιλίες για το όνομα των Σκοπίων ξεκίνησαν σήμερα και επισήμως, με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη για την ονομασία την Σκοπίων, με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και τους πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.

«Υπάρχει δέσμη προτάσεων στο τραπέζι. Μη ρεαλιστική λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία» δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την συνάντηση ο κ.Νίμιτς.

Εκτίμησε ότι θα χρειαστούν ένας με δύο μήνες, για να υπάρξει μια καλή εικόνα ως προς το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις, ενώ έκανε λόγο για θετικό κλίμα στην τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Οι δύο πλευρές πρέπει να μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους τις προτάσεις για να τις μελετήσουν, σημείωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το γεγονός ότι η διαδικασία πηγαίνει προς μια θετική κατεύθυνση» δήλωσε ακόμη. Είπε επιπλέον ότι πρόκειται για δύσκολα θέματα, για τα οποία «συζητάμε για 25 χρόνια».

Οι συνομιλίες για το όνομα των Σκοπίων ξεκίνησαν σήμερα και επισήμως, με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Η συνάντηση ξεκίνησε στις μετά τις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης και διήρκησε για δυο ώρες.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα υπάρξει και νέα συνάντηση.

Πηγή φωτογραφίας: twitter Lena Argiri