Skip to main content

Αβραμόπουλος: Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 33 εκατ. για τους μετανάστες

Την ελπίδα η κυβέρνηση που θα προκύψει θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα της οικονομίας και του προσφυγικού, εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης.

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση καταβολή 33 εκατ. ευρώ έως τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τη μαζική εισροής προσφύγων, όπως ανέφερε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συνάντησή του με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αβραμόπουλος, το ποσό αυτό είναι μέρος των 450 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει ακόμη περισσότερη χρηματοδότηση με βάση το έργο που παράγεται.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε ακόμη την ελπίδα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές «να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας, και του προσφυγικού και μεταναστευτικού, με σύνεση και υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας». Όπως είπε, «και τα δύο αυτά μεγάλα ζητήματα δεν προσφέρονται για στενόμυαλες κομματικές αντιπαραθέσεις».

Από την πλευρά της η. κ. Θάνου διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό.

Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα αναμένει και αξιώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη συνέχεια της στήριξης προς τη χώρα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών.