Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Eurostar από τον όμιλο Β. Ρέστη

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τα ΚΑΕ για το πρόγραμμα travel therapy.
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 49% της Eurostar, θυγατρικής εταιρίας του ομίλου ΔΟΛ, από τον όμιλο του Βίκτωρα Ρέστη, Express Holidays, έναντι 5 εκατ. ευρώ. Η εταιρία διαχειρίζεται τα τουριστικά πρακτορεία Travel Plan και Triaena Travel.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τα ΚΑΕ. Στόχος πλέον των δύο εταιριών, πέρα από την αναμενόμενη αύξηση των αντίστοιχων μεριδίων στην εγχώρια και διεθνή τουριστική βιομηχανία, είναι η έμφαση στον εισερχόμενο τουρισμό, ενέργεια η οποία θα υποστηριχθεί με τη συμμετοχή του ομίλου στη διεθνή έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο.

Ο όμιλος του Β. Ρέστη και ο όμιλος Folli Follie θα λανσάρουν το πρόγραμμα travel therapy, το οποίο συνδυάζει ταξιδιωτικά προγράμματα σε δημοφιλείς προορισμούς και δωροεπιταγές για αγορές σε όλα τα καταστήματα των ΚΑΕ σε αεροδρόμια. Τα πρώτα πακέτα θα διατίθενται από 1η Οκτωβρίου μέχρι 20 Δεκεμβρίου με κόστος από 500 έως 650 ευρώ. Παράλληλα, οι ταξιδιώτες θα λαμβάνουν ισόποση δωροεπιταγή για τις αγορές τους στο αεροδρόμιο.

Ο όμιλος Express Holidays συμμετέχει ακόμη σε πλειάδα εισηγμένων και μη εταιριών, με προεξάρχουσες τις FG Europe, Νίκας, ΙΜΑΚΟ και Multirama. Κατέχει ακόμη το 51% της First Business Bank (FBB) ενώ άλλη τράπεζα με παρόμοιο τίτλο έχει δημιουργήσει και λειτουργεί στο Μαυροβούνιο, όπου διαθέτει επίσης και ένα ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.