Skip to main content

Τρεις γερανοί χρειάστηκαν για να σηκώσουν το φορτηγό που... βούτηξε από γέφυρα στη Θεσσαλονίκη (φωτο+video)

Το όχημα έστεκε όρθιο επί ώρες μετά το ατύχημα και παραδόξως στηριζόταν κάθετα στη γέφυρα - Χρειάστηκαν τρεις γερανοί για να κατέβει

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε για να ανασυρθεί το φορτηγό που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το πρωί από γέφυρα στην εξωτερική περιφερειακή, στη Θεσσαλονίκη.

Το όχημα έστεκε όρθιο επί ώρες μετά το ατύχημα και παραδόξως στηριζόταν κάθετα στη γέφυρα. Από το τρομακτικό ατύχημα ανασύρθηκε ευτυχώς σώος ο οδηγός, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Δείτε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Εικόνες του σοκαριστικού τροχαίου με φορτηγό από drone κόβουν την ανάσα

Για την απομάκρυνση του φορτηγού και του συρόμενού του χρειάστηκε η συνδρομή συνολικά τριών γερανοφόρων οχημάτων.

Τελικώς το όχημα τοποθετήθηκε πίσω από τις προστατευτικές μπάρες και αναμένεται να φορτωθεί σε πλατφόρμα και να ρυμουλκηθεί.

Δείτε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση ανάσυρσης του φορτηγού που... βούτηξε από γέφυρα - Έκλεισε η έξοδος για Καλοχώρι (φωτο+video)

Μέχρι να συμβεί αυτό, η δεξιά λωρίδα και η ΛΕΑ της ΠΑΘΕ θα παραμείνουν κλειστές.  

Image

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα σημειώθηκε μετά τη γέφυρα Αξιού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την αερογέφυρα στον κόμβο Κ1 αυτοκινητοδρόμου 21 Καλοχωρίου της Εγνατίας Οδού.

Το μεγάλο όχημα κατά το ατύχημα προκάλεσε μεγάλη τρύπα στο σιδερένιο αριστερό στηθαίο της αερογέφυρας, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι είχε αυξημένη ταχύτητα.

Image

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το όχημα έχει έδρα την Αλβανία.

Σημειώνεται ότι από το πρωί έβρεχε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.