Skip to main content

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

Περίπου 6.000 άτομα συμμετείχαν στις πορείες για την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Στο υπό κατάληψη κτήριο του ΕΚΘ οι αντιεξουσιαστές - συλλαλητήρια στο Σύνταγμα.

Χωρίς επεισόδια και ευτράπελα ολοκληρώθηκαν οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 5.500 - 6.000 άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Η πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε έξω από το κτήριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και διαλύθηκε, αφού πρώτα πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η πορεία της ΕΔΟΘ και του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από το Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου και κατέληξε, ενώ παρόμοια πορεία πραγματοποίησαν και οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι κατέληξαν στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), το οποίο τελεί υπό κατάληψη από χθες.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα, συλαλλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2015.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ στο Σύνταγμα κατέληξε και η πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, με αφετηρία την Ομόνοια.