Skip to main content

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο ζητούν Τσίπρας-Γιούνκερ

Οικονομική ενίσχυση από ΕΕ για το προσφυγικό το 2017 υποσχέθηκε στον Τσίπρα ο Γιούνκερ. Συνεχάρη την κυβέρνηση για τις προσπάθειές της.

Στην ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, καθώς και για την συνολική συνεισφορά της στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού.

Στη μεταξύ τους συζήτηση οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί συνολική και συντονισμένη συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και ότι είναι αναγκαίο να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες.

Επισημάνθηκε επίσης ο κομβικός ρόλος που έχει η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην αποτελεσματική αλλά και ανθρωπιστική διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο η βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες της διάσωσης, φιλοξενίας και καταγραφής των προσφύγων.