Skip to main content

Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Θερμαϊκού

Για το 2018 πάντως προσδιορίζεται η αποκατάσταση των ζημιών στο παραλιακό μέτωπο της Μηχανιώνας. Σε ποια φάση βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά έργα.

Με το βλέμμα στο δήμο Θερμαϊκού είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα περσινά δραματικά προβλήματα σε ενδεχόμενη νέα θεομηνία.

Ειδικά μετά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Κεντρική Μακεδονία, οι υπηρεσίες προσπαθούν να επισπεύσουν τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Όπως είπε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, έχουν ήδη γίνει καθαρισμοί σε έξι ρέματα και στο μεγάλο ρέμα της Μηχανιώνας, αλλά και καθαρισμοί σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου από φερτές ύλες και μπάζα. Επίσης, έγινε ανακύκλωση, καθαρισμός στο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Στεργιάδης, «είναι σε φάση ολοκλήρωσης οι δύο από τις τρεις αποκαταστάσεις πρανών στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, ολοκληρώνεται μέσα στο Νοέμβριο και το τοιχίο αντιστήριξης στην Επανομή και είναι στη φάση της κατασκευής στην περιοχή του ΠΙΚΠΑ . Ορισμένα θέματα ιδιοκτησιακού οδήγησαν σε τροποποιήσεις των μελετών, αλλά πλέονη εργολαβία εξελίσσεται ομαλά και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Για την περίπτωση του ΠΙΚΠΑ μπορεί η ολοκλήρωση να διαρκέσει κάποιες επιπλέον μέρες, εφόσον δε βοηθήσει ο καιρός».

Τα έργα που υπολείπονται στο δήμο Θερμαϊκού είναι αυτά που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στην περιοχή του Ρετσέλι όπου η θάλασσα εισχώρησε μέσα στην ξηρά εκεί που παρασύρθηκε η γυναίκα που πέθανε πέρσι.

«Καταστράφηκε όλο το παραλιακό μέτωπο της Μηχανιώνας και θα γίνουν κάποιες εργασίες μέσω της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας ώστε να αποκατασταθούν οι καταστροφές στην οδοποιία, στα έργα του δήμου και στο παραλιακό μέτωπο. Η Περιφέρεια επιχειρεί να δημοπρατήσει και τη συγκεκριμένη εργολαβία ως το Δεκέμβριο, αλλιώς θα ζητηθεί παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης τριών μηνών», δήλωσε ο κ. Στεργιάδης.