Skip to main content

Συκιές: Ξεκίνησε -επιτέλους- η ασφαλτόστρωση στην Ανθέων (φωτο)

Στον δρόμο εκτελούνται από τον Δεκέμβριο έργα υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ και ασφαλτόστρωσης από τον ΑΔΜΗΕ

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται σύντομα η ασφαλτόστρωση στην πολύπαθη οδό Ανθέων, η οποία οδηγεί στην περιφερειακή οδό, το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Παύλου και στη δασική οδό προς το νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου, τα Πεύκα και το Ασβεστοχώρι.

Πρόκειται για ένα πολύμηνο ζήτημα που είχε αναδείξει η Voria.gr καθώς η νευραλγική οδός του δήμου Νεάπολης-Συκεών είχε μετατραπεί από τον Δεκέμβριο του 2016 σε δρόμος του μαρτυρίου για οδηγούς και περίοικους, εξαιτίας της καθυστέρησης, από τον περασμένο Δεκέμβριο, στα έργα υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ και ασφαλτόστρωσης από τον ΑΔΜΗΕ. Ανάδοχος ήταν τα «Ελληνικά Καλώδια».

Ο προγραμματισμός του αναδόχου προέβλεπε ότι τα έργα έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσα σε 40-50 ημέρες. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος δρόμος βρισκόταν μέχρι και σήμερα σε άθλια κατάσταση, με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, τραυματισμών και φθοράς στα οχήματα.

Οι εργασίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί και αφορούν το μεγάλο έργο της υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, με ταυτόχρονη ασφαλτόστρωση των οδών Επταπυργίου-Αραπίτσας-Κανάρη-Ομήρου-Ανθέων.