Skip to main content

Ολοκληρώνεται η κατασκευή της παράκαμψης Λάρισας

Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί σε χρήση η παράκαμψη Λάρισας, αφού ολοκληρώνονται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων οι εργασίες κατασκευής του έργου.
Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί σε χρήση η παράκαμψη Λάρισας, αφού ολοκληρώνονται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων οι εργασίες κατασκευής του έργου. Η παράκαμψη Λάρισας εκτείνεται από την εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος του σταδίου Αλκαζάρ, έως και τη γέφυρα του Πηνειού, στη συνοικία της Ν. Σμύρνης.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Λαρισαίων, Κωνσταντίνος Σαμουρέλης, ξεκαθάρισε σήμερα ότι η ολοκλήρωση του έργου δεν πρόκειται να καθυστερήσει και θα παραδοθεί άμεσα σε χρήση. Το έργο περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 7,5 μέτρων ανά κατεύθυνση, στο τμήμα από Ε.Ο. Λαρίσης-Κοζάνης έως Πάρνηθος και 10 μέτρων στο τμήμα από Πάρνηθος έως κόμβο Ν. Σμύρνης, νησίδα πλάτους 4 μέτρων και πεζοδρόμια πλάτους 3 μέτρων το καθένα.

Η παράκαμψη αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της κυκλοφορίας, κυρίως βαρέων οχημάτων αλλά και ΙΧ, θα εκτρέπεται πλέον εκτός του πολεοδομικού ιστού της Λάρισας, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αποσυμφόρηση κεντρικών αστικών αρτηριών, όπως είναι οι οδοί Γεωργιάδου, Ανθ. Γαζή κα.