Skip to main content

Μία γεύση από τις εκδηλώσεις του φετινού Money Show στη Θεσσαλονίκη

Η βιομηχανία, το εμπόριο, ο τουρισμός κι οι επενδύσεις, τομείς με μεγάλη δυναμική θα βρεθούν στο επίκεντρο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Περισσότερες από 100 ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες αναμένεται να παραστεί το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, επιχειρηματιών από την περιοχή, αλλά και αρκετών μελών του υπουργικού συμβουλίου, περιλαμβάνει το φετινό 28ο πολυσυνέδριο Money Show, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19 έως και 21 Μαΐου στο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης, από το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Excess Advertising.

Η βιομηχανία, το εμπόριο, ο τουρισμός κι οι επενδύσεις, τομείς με μεγάλη δυναμική που που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική οικονομία για να αλλάξει σελίδα και να επιστρέψει σε έναν ενάρετο κύκλο διατηρήσιμης ανάπτυξης, θα βρεθούν στο επίκεντρο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2017

Εκδήλωση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 12.00 με 14.00 στην αίθουσα Ballroom 1
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την προώθηση και την πιστοποίηση της μακεδονικής κουζίνας και ειδικότερα των τυπικών γαστρονομικών προϊόντων. Υπό τον συντονισμό του τμήματος προβολής αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα πιστοποίησης μακεδονικής κουζίνας ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες από τοπικά προϊόντα δια χειρός των μάγειρων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Εκδήλωση ΣΕBE στις 17.00 με 19.00 στην αίθουσα Regency Ballroom
Στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης του ΣΕΒΕ βρίσκεται η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα ΔΟΣ & ΑΣ,  κ. Γεώργιο Τσίπρα θα ανεπτυχθούν θέματα για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη με παρουσίαση  εφαρμογών τους από εταιρείες της Βόρειου Ελλάδας.

Εκδήλωση ΣΕΜΑ στις 17.00 με 20.00 στην αίθουσα Ballroom 1
Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων προσκαλεί το κοινό σε μια ανοικτή συζήτηση με θέμα « Ομαδική ασφάλιση. Σχέση εμπιστοσύνης και πίστης στην επιχείρηση» με την παρουσία μελών κορυφαίων επιχειρήσεων στην ομαδική ασφάλιση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΙΟΥ 2017

Το Σάββατο είναι μια σημαντική μέρα για το 28ο Money Show, καθώς το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, από κοινού με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν το κεντρικό gala του φετινού οικονομικού forum που έχει ως θέμα «Θεσσαλονίκη, Νέα εποχή» και είναι αφιερωμένο στις επενδύσεις και τις υποδομές στην Βόρεια Ελλάδα. Εκπρόσωποι σημαντικών εταιριών που συμμετέχουν στην ανάπτυξη της περιοχής θα ανοίξουν την εκδήλωση με ομιλίες βασισμένες στην δράση τους. Πιο συγκεκριμένα θα εκπροσωπηθούν οι εταιρείες, Αέριο Θεσσαλονίκης –Θεσσαλίας και ΕΔΑ  Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας που διαχειρίζονται το αέριο στην Βόρεια Ελλάδα, οι  Αττικό μετρό και κοινοπραξία AIASA, υπεύθυνες για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης και η Bonatti J&P ΑΒΑΞ υπεύθυνη της κατασκευής του διακρατικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP, που θα δώσει τη δυνατότητα στις αγορές της Ευρώπης να αποκτήσουν ακόμη μια αξιόπιστη πηγή προμήθειας φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν. Τέλος, αναμένεται επιβεβαίωση της εταιρείας Fraport υπεύθυνης για την διαχείριση 14 αεροδρομίων σε ολη την Ελλάδα. Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς θα είναι σημαντικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης και στην συνέχεια θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο για τους προσκεκλημένους.

Εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνοιταλικό επιμελητήριο  στις 12.30 με 15.30 στην αίθουσα Ballroom 1
Σημαντική εκδήλωση προβλέπεται το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνοιταλικό επιμελητήριο για τον τομέα του τουρισμού. Η εκδήλωση αποτελείται από τρεις ενότητες με ομιλίες και ανοικτή συζήτηση με τους παραβρισκόμενους. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν αφορούν τον τουρισμό πόλης, τον οικογενειακό τουρισμό και τις επενδύσεις στο τομέα τουρισμού.

Εκδήλωση του Βιοτεχνικού επιμελητήριου  στις 18,00  με 20.00  στην αίθουσα Ballroom 3
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο ρόλος τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι το φλέγον θέμα το οποίο θα αναπτύξει στην φετινή εκδήλωση το βιοτεχνικο επιμελητήριο. Στο πάνελ των ομιλητών θα παραβρεθούν σημαντικά πρόσωπα της σημερινής πολιτικής σκηνής όπως ο βουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Μάρδας, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και ο βουλευτής της δημοκρατικής συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτιδης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2017

Η ημέρα είναι αφιερωμένη σε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων, με φορείς διοργάνωσης διάφορα διμερή επιμελητήρια, στη διάρκεια των οποίων πρόκειται να αναλυθούν σε βάθος ζητήματα που άπτονται της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας φιλικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων, που είναι προαπαιτούμενα για να επιστρέψει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Ξεχωριστή θέση, εξάλλου, στο πρόγραμμα της Κυριακής, κατέχει η εκδήλωση που διοργανώνει το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης, με θέμα «Χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχέδιο Γιούνκερ για την επιχειρηματικότητα», στην οποία κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Πέραν από τις παραπάνω εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου θα διοργανωθούν διάφορες άλλες παράλληλες εκδηλώσεις κοινού, πολιτιστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όπως αυτές του οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος (περιφερειακό γραφείο κεντρικής Μακεδονίας), του Ελληνοτουρκικό επιμελητηρίου, του Ελληνορωσικου επιμελητηρίου, του Ελληνοβουλγαρικού επιμελητηρίου αλλά και της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ «Μέρες Γιορτών Βοΐου». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η εκδήλωση του πανελλήνιου ελληνοϊταλικού συλλόγου φιλίας και συνεργασίας αποφοίτων των ιταλικών πανεπιστημίων με θέμα  «Ελλάδα – Ιταλία Κοινή προσέγγιση της κρίσης». Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί  στην ανάπτυξη συνεργασίας και στην σύσφιξη των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων των δυο χωρων. Ομιλητές σε αυτήν θα είναι βουλευτές, δήμαρχοι και πρόεδροι διάφορων φορέων.