Skip to main content

Ολοήμερο το σημερινό τετ α τετ της κυβέρνησης με τους θεσμούς

Η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς θα είναι ολοήμερη ενώ, ως την Παρασκευή, θα ανοίξει όλη η «βεντάλια» των ζητημάτων

Ξεκινά σήμερα ο γολγοθάς της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών έχουν από τις 9.00 το πρωί την πρώτη τους, αναγνωριστικού χαρακτήρα, συνάντηση με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αλέκο Φλαμπουράρη. Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης θα είναι ο συντονισμός για την εφαρμογή του προγράμματος.

Στις 18.00 το απόγευμα θα ακολουθήσει και νέος γύρος συναντήσεων με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Τρύφων Αλεξιάδη. Αντικείμενο της απογευματινής συνάντησης θα είναι θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές-δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).

Σήμερα η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών θα είναι ολοήμερη ενώ, ως την Παρασκευή, θα ανοίξει σχεδόν όλη η «βεντάλια» των ζητημάτων της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών - Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ) θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.