Skip to main content

Ολλανδία για Τσαβούσογλου: Ας έρθει να δει για τις τουλίπες

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του για να του δηλώσει ότι η επίσκεψή του είναι ανεπιθύμητη

Δεν θα υποδεχθεί τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επίσημα η ολλανδική κυβέρνηση, εάν την επισκεφθεί για να ζητήσει την ψήφο των Τούρκων που ζουν στην Ολλανδία εν όψει του δημοψηφίσματος.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του για να του δηλώσει ότι η επίσκεψή του είναι ανεπιθύμητη και ότι δεν θα τύχει επίσημης υποδοχής εάν παρόλα αυτά αποφασίσει να έρθει.

«Μπορεί να έρθει να επισκεφθεί το μουσείο Mauritshuis ή να δει τις τουλίπες, αν υπάρχει καμία» δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, προσθέτοντας: «Απλώς δεν θέλουμε να οργανώσει συγκεντρώσεις».

Μετά την άρνηση της πόλης του Ρότερνταμ να επιτρέψει μια συγκέντρωση του Τσαβούσογλου, παραμένει αδιευκρίνιστο πού θα δώσει ομιλίες ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Στην Ολλανδία, οι επισκέψεις Τούρκων υπουργών έχουν γίνει στόχος έντονης διαμάχης εν όψει των βουλευτικών εκλογών την Τετάρτη. Ο εθνικιστής και πολέμιος του Ισλάμ Γκέερτ Βίλντερς, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές δείχνουν δεύτερο σε προτίμηση, ζήτησε την απαγόρευση εισόδου σε ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας.