Skip to main content

Πέντε προσφορές κατατέθηκαν για το κτήριο του «Όλυμπος Νάουσα»

Στο διαγωνισμό που έληξε εχθές εκδηλώθηκε ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το ακίνητο του πρώην ιστορικού εστιατορίου της Θεσσαλονίκης.

Αλλάζει σελίδα το ακίνητο του πρώην «Όλυμπος Νάουσα» στην Λεωφόρο Νίκης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στον χθεσινό διαγωνισμό της Eurobank Properties με τιμή εκκίνησης τα 4,75 εκατ. κατατέθηκαν πένε έγκυρες προσφορές.

Αυτή την φορά και μετά από τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες πώλησης του «Όλυμπος Νάουσα», η αγορά εκδήλωσε ζωηρό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ακίνητο μετά και από την γενναία προσαρμογή προς τα κάτω της τιμής πώλησης.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο είχε βγει προς πώληση, περί το 2012, στη τιμή περίπου των 13 εκατ. ευρώ και ενώ είχε εκδηλωθεί προφορικό ενδιαφέρον, προσφορές δεν είχαν κατατεθεί. Στη συνέχεια η τιμή μειώθηκε τον Μάιο του 2016 στα 6,1 εκατ.ευρώ και πάλι χωρίς να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το φημισμένο εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα» παραμένει αναξιοποίητο από το 1994, όταν λειτούργησε για τελευταία φορά. Είναι κηρυγμένο «έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο» από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων (ανήκει στα διατηρητέα που έχουν πάρει κήρυξη από το υπουργείο Πολιτισμού στις 6 Ιουλίου 1993). Διατηρητέα είναι τόσο η όψη, όσο και η χρήση του αλλά βάσει της οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε το 2009, προβλέπεται η προσθήκη ακόμη τεσσάρων ορόφων όπως και η δημιουργία υπογείου. Ο συντελεστής δόμησης είναι 4,8 και το σύνολο της επιτρεπόμενης υπέργειας δόμησης είναι 2.946,30 τ.μ.

Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, ο αγοραστής θα έχει υποχρέωση να διατηρήσει την όψη του κτηρίου επί της Λ. Νίκης, αλλά του επιτρέπεται να καθαιρέσει το υπάρχουν διώροφο ώστε στη θέση του να κατασκευαστεί νέο κτήριο, πολυώροφο, που θα διαθέτει και υπόγειο. Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή βοηθητικού χώρου ενώ το εστιατόριο που υποχρεωτικά θα δημιουργηθεί θα λειτουργεί στο μεσοπάτωμα και τον 1ο όροφο ενώ όλοι οι υπόλοιποι όροφοι θα διαμορφωθούν σε κατοικίες.