Skip to main content

Ολιγόωρη κατάληψη του ΣΕΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Την Διεύθυνση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατέλαβε για δυο ώρες, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν.

Την Διεύθυνση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κατέλαβε για δυο ώρες, από τις 9.30 έως και τις 11 το πρωί, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ), διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν.

Σε σχετική επιστολή που κατέθεσαν στον διευθυντή Αργύρη Γαλάνη, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει επίτηδες τα ΣΕΠΕ στην τύχη τους, ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ελέγχους.

Αιχμές αφήνουν και για τις ελεγκτικές αρχές, οι οποίες - όπως υποστηρίζουν - αδιαφορούν για τις παρανομίες που γνωρίζουν ότι διαπράττονται σε βάρος των εργαζομένων. «Απλήρωτοι εργαζόμενοι, ανασφάλιστη εργασία εκατομμυρίων ωρών και επικίνδυνα φορτηγά», είναι η κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΜ Ευάγγελος Πλαστηράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γαλάνης μας επισήμανε - μεταξύ άλλων - ότι από τους 636 επιθεωρητές που έπρεπε να απασχολούνται στα ΣΕΠΕ, αυτοί ανέρχονται μόλις σε 350 και ανέφερε πως οι τελευταίες αλλαγές στην εργατική νομοθεσία δυσκολεύουν σημαντικά το έργο των επιθεωρητών.