Skip to main content

Ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Τραμπ στο Βιετνάμ

Οι δύο ηγέτες δεν κατάφεραν τελικά να συναντηθούν κατ´ ιδίαν ενώ ο Πούτιν δήλωσε πως οι σχέσεις των δύο χωρών δεν βγήκαν απο την κατάσταση κρίσης

Ολιγόλεπτη συνομιλία είχαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας καθώς δεν κατάφεραν τελικά να συναντηθούν κατ´ ιδίαν στο Βιετνάμ όπου βρέθηκαν στα πλαίσια της Συνόδου κορυφής των χωρών του APEC.
Αντάλλαξαν θερμή χειραψία ενώπιον και άλλων ηγετών, επικύρωσαν Κοινή Διακήρυξη αναφορικά με το θέμα της Συρίας, μίλησαν «στα όρθια» για λίγα λεπτά και τίποτα περισσότερο. Αυτό μαρτυρά ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ προς το παρόν δεν βγήκαν απο την κατάσταση κρίσης, δήλωσε αργότερα ο ηγέτης του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, διαβεβαίωσε ότι η ρωσική πλευρά ειναι έτοιμη να «γυρίσει σελίδα και να τραβήξει μπροστά».

Η χειραψία Τραμπ - Πούτιν

Πρέπει να βλέπουμε προς το μέλλον, να λύνουμε προβλήματα, πράγμα που ειναι προς το συμφέρον των λαών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να σκεπτόμαστε πώς να γεμίζουμε με συγκεκριμένο περιεχόμενο τις οικονομικές μας σχέσεις, δήλωσε ο Πούτιν.

Στην Κοινή Διακήρυξη για τη Συρία, μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «οι δυο πρόεδροι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στην πόλη Ντανάνγκ (Βιετνάμ), στο πλαίσιο της Διάσκεψης των χωρών - μελών του APEC, επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους να οδηγήσουν σε ήττα την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι την τελική εξόντωση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Επιβεβαίωσαν τη αφοσίωσή τους στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και τον κοσμικό χαρακτήρα της Συρίας, ενώ συμφώνησαν ότι η διένεξη στη Συρία δεν έχει στρατιωτική λύση».