Skip to main content

Όλοι χτίζουν ξενοδοχεία στην Κύπρο - Αναμένεται μεγάλο τουριστικό κύμα

Ουγγρικά κεφαλαία θέλουν να κατασκευάσουν ολόκληρο τεχνητό νησί, στην ευρύτερη περιοχή ενώ νέες μαρίνες κατασκευάζονται, με ιδιωτικά κεφαλαία.

Περίπου 30 αιτήσεις για επεκτάσεις ή ανακαινίσεις ξενοδοχείων είναι σε εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή στην Κύπρο. Το νησί ετοιμάζεται για μεγάλο τουριστικό κύμα φέτος το καλοκαίρι και αυτή ασφαλώς είναι η καλύτερη απόδειξη για το τι επίκειται στην εκεί αγορά, προσεχώς. Η κυπριακή κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη σεζόν, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, καθώς η αναμενόμενη αύξηση σε σχέση με πέρυσι, που ήταν επίσης μια καλή χρόνια, αναμένεται ότι θα είναι της τάξης του περίπου 15%.

Ωστόσο και πάλι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 30 αιτήσεις για επεκτάσεις ή ανακαινίσεις ξενοδοχείων, συνιστά από μόνο του ένα πολύ εντυπωσιακό γεγονός, πέρα και πάνω από κάθε αναμενόμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Εντυπωσιακή επίσης είναι και η δραστηριότητα που παρατηρείται στο κομμάτι της κατασκευής νέων μονάδων, στο νησί.

Την πιο σοβαρή από τις περιπτώσεις αυτές την εντοπίσαμε στη Λεμεσό, όπου κατασκευάζεται ένα υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, από τη Stademos Hotels, στην περιοχή Αμαθούντας. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική. Ουγγρικά κεφαλαία θέλουν να κατασκευάσουν ολόκληρο τεχνητό νησί, στην ευρύτερη περιοχή ενώ νέες μαρίνες κατασκευάζονται, με ιδιωτικά κεφαλαία. Και επέται συνέχεια...