Skip to main content

Όλοι ανησυχούν με τη ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ, εκτός από εμάς...

Στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία απλώνονται μαύρα σύννεφα για το ριζοσπαστικό Ισλάμ, αλλά για την ελληνική «προοδευτική» Αριστερά όλα βαίνουν καλώς...

Δεν γνωρίζω αν οφείλεται στο «ωχ, αδελφέ» που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες, ή στην σκοπιμότητα των ιδεοληπτικών προτεραιοτήτων, το γεγονός ότι φαίνεται πως εφησυχάζουμε, παρ’ ότι σε όλη την Ευρώπη και ιδίως στην γειτονιά μας έχουν συσσωρευθεί μαύρα σύννεφα.

Στην Βουλγαρία, συμφώνως προς πληροφορίες της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, ανελήφθη δράση εναντίον της ριζοσπαστικοποίησης, με επί πλέον τεράστιο πρόβλημα τις σοβαρές αλλαγές στην παραδοσιακή συμπεριφορά των Ρομά, οι οποίοι με διάφορα κίνητρα οδεύουν προς τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.

Στπ Πάζαρτζικ της Βουλγαρίας συνεχίστηκε η δίκη εναντίον 14 ιμάμηδων, που κατηγορούνται για την διάδοση των ιδεών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, με εκκλήσεις για πόλεμο. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο ηγέτης τους, Αχμέντ Μούσα Αχμέντ, με κηρύγματα στα κοινωνικά δίκτυα κάλεσε για τζιχάντ, για μη ανεκτικότητα προς τους ανθρώπους με διαφορετική πίστη, και καλούσε σε περίπτωση ανάγκης οι αδερφοί του να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Κατά πληροφορίες των ειδικών υπηρεσιών στην Βιέννη, ο Αχμέντ Μούσα ήταν σε επαφή με την τρομοκρατική βάση του Ισλαμικού Κράτους στην Αυστρία.

Όμως, κι εδώ φαίνεται η ανετοιμότητα των Ευρωπαίων και κυρίως των Βαλκανίων στην αντιμετώπιση του ισλαμισμού, ίσως και λόγω της εκβιαστικής επιβολής του εθνοδιαλυτικού πολυπολιτισμού, επειδή στην Βουλγαρία, ενώ οι εκδηλώσεις των κατηγορουμένων είναι γνωστές εδώ και καιρό, η δίκη οδεύει χωρίς αποτέλεσμα από το 2012. Κι αυτό συμβαίνει επειδή δεν φρόντισε η νομοθεσία να προσαρμοστεί προς τα νέα δεδομένα, και το φαινόμενο "ριζοσπαστικοποίηση" εξετάζεται βάσει ενός παλιού άρθρου 108 του βουλγαρικού Ποινικού κώδικα, το οποίο εφαρμόζεται για "όποιο κηρύττει φασιστική και άλλη αντιδημοκρατική ιδεολογία".

Η έλλειψη επομένως, σωστών διατυπώσεων στο νόμο προκαλεί ατέλειωτες λογομαχίες για την έννοια των κατηγοριών. Γι' αυτό και η μόνη γυναίκα, κατηγορούμενη στη δίκη στο Πάζαρτζικ, στο σπίτι της οποίας ανακαλύφθηκαν χιλιάδες αντίγραφα ενός βιβλίου, που μετέφρασε η ίδια και το οποίο είναι απαγορευμένο σε πολλά μουσουλμανικά κράτη, σύμφωνα με την υπεράσπιση δεν είναι επικίνδυνη για την χώρα. Και δεν πειράζει, ότι, πέρα απ' αυτό, έραψε και σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Όμως, στην Βουλγαρία παρατηρείται έναρξη συζητήσεων για τον ριζοσπαστισμό, μόνο που είναι φυσικό να προκαλούν και εκνευρισμό. Στην συνδιάσκεψη στην Σόφια αυτήν την εβδομάδα, π.χ. διαπιστώθηκε ριζοσπαστικοποίηση σε διάφορες ομάδες και προσπάθειες για αλλαγή της παραδοσιακής συμπεριφοράς τους. Η κοινότητα, στην οποία γίνονται σοβαρές αλλαγές στην παραδοσιακή συμπεριφορά, είναι οι Ρομά, για τους οποίους το κήρυγμα θρησκευτικού μίσους δεν είναι τυπικό και είναι άγνωστο στην βουλγαρική ιστορία. Είναι τελείως σαφές, ότι αυτή η αλλαγή έρχεται από έξω, από εκπαιδευμένους στις αραβικές χώρες ιμάμηδες.

Αλλά, δεν ανησυχούν μόνον στην Βουλγαρία. Και η Ρουμανία βρίσκεται σε ετοιμότητα για τρομοκρατική ενέργεια. Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Ντατσιάν Τσόλος, αναγνώρισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ότι υπάρχει κίνδυνος από τρομοκρατία στη Ρουμανία. Κατά τα λόγια του οι υπηρεσίες είναι με αυξημένη ετοιμότητα, αλλά χρειάζονται κατάλληλα εργαλεία, για να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα την ανάγκη καλύτερου ελέγχου κατά την πώληση προπληρωμένων καρτών για κινητά, επειδή η Ρουμανία είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη, όπου δεν χρειάζεται διαπίστωση της ταυτότητας του πελάτη, για να αγοράσει προπληρωμένη κάρτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατικές επιθέσεις και σε άλλα μέρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εδώ σ’ εμάς, με την «προοδευτική» Αριστερά, οι αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά έχουν εντολή να μην «ακουμπήσουν» τους μετανάστες, ακόμα κι εάν αυτοί αρχίσουν τον πετροπόλεμο και τις φασαρίες μεταξύ τους, όπως συνέβη το βράδυ της Τετάρτης. Η εθνική ασφάλεια έχει ακυρωθεί, ξένες ΜΚΟ αγνώστου προέλευσης και ταυτότητας κάνουν κουμάντο στις προσφυγικές κατασκηνώσεις, και οι δυνάμεις ασφαλείας και επιβολής της τάξης δεν μπορούν να επέμβουν εντός της ελληνικής επικράτειας.

πηγή φωτογραφίας Νovinite