Skip to main content

Όλγα Κεφαλογιάννη στη ΝΔ Θεσσαλονίκης: Διεύρυνση προς το κέντρο

Το στίγμα των προθέσεών της έδωσε η νέα περιφερειακή τομεάρχης Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης στη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Διεύρυνση, διεύρυνση, διεύρυνση. Η Όλγα Κεφαλογιάννη κάλεσε τα μέλη της ΝΔ Θεσσαλονίκης να αποφύγουν την εσωστρέφεια και να φροντίσουν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν τη διεύρυνση του κόμματος, ειδικά προς το χώρο του κέντρου.

Η κ. Κεφαλογιάννη, μιλώντας απόψε σε περίπου 60 στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης (η συνεδρίαση δεν ήταν μόνον των μελών της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, αλλά κλήθηκαν να συμμετάσχουν κι άλλα στελέχη), στα γραφεία της Διοικούσας, στη Μιχαήλ Καλού 6, ενώπιον της νέας «προσθήκης» της ΝΔ Θεσσαλονίκης, της Κατερίνας Μάρκου, είπε με εμφατικό τρόπο ότι «δε χωρούν εσωστρέφειες».

Η πρώτη της κ. Κεφαλογιάννη με τη νέα κομματική ιδιότητά της, εκείνη της περιφερειακής τομεάρχη Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, έδωσε το στίγμα των προθέσεών της, αλλά και της φιλοσοφίας που έχει η ηγεσία του κόμματος στην κατάρτιση του προγράμματος και στην επιλογή των στελεχών που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές. Η κ. Κεφαλογιάννη, πέρα από τις προτροπές για διεύρυνση, τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε στενή συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή και τους προέδρους των ΝΟΔΕ, που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο τα τοπικά προβλήματα, όσο και την ανθρωπογεωγραφία της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ ζήτησε τις προτάσεις ειδικά για τη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της ΝΔ στο νομό Θεσσαλονίκης. Η ίδια θα συγκεντρώσει και θα αξιολογήσει τις προτάσεις και εκείνες που θα προκριθούν θα διαμορφώσουν και το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας (Α’ και Β’).

Μάλιστα, επισήμανε ότι θα επισκέπτεται στο εξής συχνά τη Θεσσαλονίκη (πιθανώς εκ νέου την επόμενη εβδομάδα) και κάλεσε όλα τα μέλη του κόμματος να είναι σε διαρκή εγρήγορση για το ενδεχόμενο εκλογών. Η κ. Κεφαλογιάννη έδειξε έκπληκτη όταν αντίκρισε περίπου 60 στελέχη να έχουν γεμίσει τα γραφεία της Διοικούσας και να την περιμένουν (προφανώς περίμενε πολύ στενότερο κύκλο συνομιλητών), όμως έδειξε ότι το χάρηκε ιδιαίτερα. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, την καλωσόρισε, και έθεσε την ατζέντα των θεμάτων τοπικής επικαιρότητας που «καίνε» δίνοντας και το στίγμα των θέσεων της τοπικής ΝΔ. Οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ την καλωσόρισαν, δήλωσαν διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος, επισήμανε ότι με την προσχώρηση της Κατερίνας Μάρκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, το κόμμα για πρώτη φορά έχει γυναίκα βουλευτή στη Β’ Θεσσαλονίκης…