Skip to main content

Ολάντ: Θα ζητήσουμε την έκδοση του Αμπντεσλάμ στη Γαλλία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έκανε λόγο για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο προάστιο των Βρυξελλών, Μόλενμπεκ.

Η Γαλλία θα επιδιώξει την έκδοση του πλέον καταζητούμενου υπόπτου για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, εκτιμώντας ότι το Βέλγιο θα ανταποκριθεί με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Ο κ. Ολάντ έκανε λόγο για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Μόλενμπεκ, στο προάστιο που συνελήφθη ο Αμπντεσλάμ, και συνεχάρη τις βελγικές αρχές, οι οποίες συνέλαβαν συνολικά πέντε υπόπτους.

Από την πλευρά του, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι οι ύποπτοι ήταν ένοπλοι και επιχείρησαν να αντισταθούν.

Βέλγοι εισαγγελείς είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ ανακαλύφθηκαν σε διαμέρισμα στο οποίο είχε πραγματοποιηθεί έφοδος των αρχών την Τρίτη.

H επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας έληξε, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου RTBF αργά το βράδυ της Παρασκευής.