Skip to main content

Ολάντ: Η Λεπέν θα έπρεπε να αποκλειστεί από τον β' γύρο λόγω άγνοιας

Η άγνοια δεν αποκλείει το να περάσει κανείς στον δεύτερο γύρο, όμως δεν μπορεί να επιτρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε.

Την άποψη ότι ο Μαρίν Λεπέν θα έπρεπε να αποκλειστεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας λόγω της άγνοιάς της επί των οικονομικών θεμάτων, εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, καταγγέλοντας τον «όχι μονάχα ασυνάρτητο αλλά και επικίνδυνο» χαρακτήρα του πολιτικού της προγράμματος.

«Οι μάσκες έπεσαν» κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου και του ηγέτη του κόμματος Εμπρός, του Εμανουέλ Μακρόν, υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ενώπιον δημοσιογράφων.

Οι προεδρικές εκλογές, είπε με σκωπτική διάθεση λίγο αργότερα σε μια ομιλία σε ξενοδοχείο της Αλενσόν, «δεν είναι διαγωνισμός, δεν ζητάμε να έχει κανείς γνώσεις, επομένως η άγνοια δεν αποκλείει το να περάσει κανείς στον δεύτερο γύρο, όμως δεν μπορεί να επιτρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Ακόμα κι αν ορισμένοι (...) δεν γνωρίζουν καθόλου τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ή τα νομισματικά ζητήματα», το ευρώ βρίσκεται στην ατζέντα «των θεμάτων των προεδρικών εκλογών», τόνισε ο ίδιος.

Για τον Φρανσουά Ολάντ, το ενιαίο νόμισμα είναι «μια εγγύηση για τους αποταμιευτές», μια «προϋπόθεση για τις εταιρείες προκειμένου να κάνουν εξαγωγές, να κάνουν εισαγωγές» και αυτό «μας επιτρέπει να έχουμε ένα σταθερό νόμισμα, πολύ χαμηλά επιτόκια, εξασφαλισμένη αγοραστική δύναμη».