Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
x

ΟΛΑΝΤ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΤΗΝ GOLDMAN SACHS

«Ηθικά απαράδεκτη» χαρακτήρισε την πρόσληψη Μπαρόζο ο Φρανσουά Ολάντ ενώ παράλληλα απειλεί με απομάκρυνση από την κυβέρνηση τον ΥΠΟΙΚ Εμανουέλ Μακρόν.

«Ηθικά απαράδεκτη» χαρακτήρισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, στην ομιλία του με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Γαλλίας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Γαλλία είχε ήδη ζητήσει χθες «επισήμως» από τον Πορτογάλο πολιτικό, ο οποίος είχε ηγηθεί επί 10 χρόνια της Επιτροπής των Βρυξελλών, να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να εργαστεί γι' αυτή την τράπεζα.

Στην ίδια ομιλία, ο Ολάντ απείλησε να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, αν δεν σέβεται την κυβερνητική «αλληλεγγύη» και την ανάγκη να «υπηρετήσει μέχρι το τέλος» χωρίς «προσωπικές και ακόμη λιγότερο προεδρικές φιλοδοξίες».

«Ο σεβασμός σ' αυτούς τους κανόνες σημαίνει παραμονή στην κυβέρνηση, ο μη σεβασμός σημαίνει μη παραμονή σ' αυτήν», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ο Ολάντ έκανε επίσης γνωστό ότι δεν θα παραταθεί πέραν της 26ης Ιουλίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Δεν μπορούμε να παρατείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης επ' αόριστον, δεν θα είχε νόημα. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν είμαστε πλέον μια δημοκρατία στην οποία ο νόμος εφαρμόζεται σε όλες τις περιστάσεις», δήλωσε ο Ολάντ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ