Skip to main content

Ξύπνησε αργά ο Άρης, Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός (video)

Κυπελλούχοι Ελλάδος για τη σεζόν 2016-2017 αναδείχθηκαν οι πράσινοι κερδίζοντας με 68-59 τους κιτρινόμαυρους στον τελικό του Αλεξανδρείου

Κυπελλούχος Ελλάδος για τη σεζόν 2016-2017 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός κερδίζοντας τον Άρη στο Αλεξάνδρειο με 68-59.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ο Τζέιμς Φελντέιν που πέτυχε 18 πόντους ενώ ακολούθησε ο Νικ Καλάθης με 15.

Αντίθετα από τους ηττημένους του Δημήτρη Πρίφτη ξεχώρισε ο Γουίλ Κάμινγκς με 20 πόντους ενώ ακολούθησε ο Μάικλ Τζένκινς με 12.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 29-27, 50-37, 69-59.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 9 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς, Φελντέιν 18 (1), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 3 (1), Τζεντίλε 4, Μπουρούσης, Καλάθης 15 (1).

Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον 2, Ξανθόπουλος , Τσαϊρέλης 9, Τζένκινς 12 (3), Κάμινγκς 20 (2), Ζάρας, Μούρτος 2, Σίμτσακ 4, Γκόρντον, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 2.

 

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Τέλος αγώνα. Κυπελλούχος Ελλάδος για το έτος 2016-2017 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός με 69-59 εναντίον του Άρη.

-38': 58-54 προηγείται ο Παναθηναϊκός έχοντας πρώτο σκόρερ τον Φελντέιν με 18 ενώ για τον Άρη 15 έχει ο Κάμινγκς. Στα 4 φάουλ έφτασε και ο Καλάθης.

-35': 54-46 προηγείται ο Παναθηναϊκός ενώ μένουν μόνο πέντε λεπτά για τη λήξη του μεγάλου τελικού. Πρώτος σκόρερ των πρασίνων παραμένει ο Φελντέιν με 16 πόντους ενώ ακολουθεί ο Καλάθης με 13. Αντίθετα για τον Άρη παραμένει πρώτος σκόρερ ο Τζένκινς με 12 πόντους ενώ ακολουθούν οι Κάμινγκς και Τσαϊρέλης με 9. Στα 4 φάουλ έχει φτάσει ο Τζένκινς για τους κιτρινόμαυρους.

-30΄: 50-37 προηγείται ο Παναθηναϊκός με το τέλος της τρίτης περιόδου. Πρώτος σκόρερ για το τριφύλλι είναι ο Φελντέιν με 14 πόντους ενώ ακολουθεί ο Καλάθης με 13. Αντίθετα πρώτος σκόρερ για τον Άρη είναι ο Τσαϊρέλης με 9 πόντους ενώ ακολουθεί ο Κάμινγκς με 7. Όλοι οι προαναφερθέντες παίκτες παραμένουν ένθεν και ένθεν στα 3 φάουλ.

-25': 40-29 μπροστά ο Παναθηναϊκός. Πρώτος σκόρερ για τους πράσινους είναι ο Καλάθης με 13 πόντους ενώ ακολουθεί ο Τζέιμς με 9. Στα 3 φάουλ έφτασε ο Σίνγκλετον. Αντίθετα για τον Άρη πρώτος σκόρερ είναι ο Τσαϊρέλης με 8 πόντους ενώ ακολουθεί ο Κάμινγκς με 7 με τον Αμερικανό γκαρντ να φτάνει τα 3 φάουλ όπως και οι Γκόρντον-Τζένκινς.

-20΄: 29-27 μπροστά στο σκορ ο Παναθηναϊκός με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Πρώτος σκόρερ για το πρώτο ημίχρονο είναι ο Τζέιμς με 9 πόντους ενώ ακολουθεί ο Καλάθης με 7. Στα δύο φάουλ είναι οι Γκάμπριελ, Χαραλαμπόπουλος και ο Καλάθης. Αντίθετα για τον Άρη πρώτος σκόρερ είναι ο Τσαϊρέλης με 8 πόντους ενώ ακολουθεί ο Κάμινγκς με 5. Στα δύο φάουλ είναι οι Τζένκινς, Κάμινγκς, Γκόρντον και Καββαδάς.

-15΄: 24-20 μπροστά στο σκορ ο Παναθηναϊκός. Παραμένει πρώτος σκόρερ ο Καλάθης με 7 πόντους ενώ ακολουθεί o Τζέιμς με 6. Πρώτος σκόρερ για τον Άρη ο Κάμινγκς με 5 πόντους και ακολουθεί ο Σίμτσακ με 4. Στα δύο φάουλ έφτασαν οι Γκάμπριελ και Κάμινγκς.



-10΄: 18-10 μπροστά στο σκορ ο Παναθηναϊκός με το τέλος της πρώτης περιόδου. Παραμένει πρώτος σκόρερ ο Καλάθης με 6 πόντους ενώ στους 5 έφτασε ο Σίνγκλετον. Πρώτος σκόρερ του Άρη ο Σίμτσακ με 4 πόντους. Στα δύο φάουλ έφτασε και ο Χαραλαμπόπουλος.

-Ένταση ανάμεσα στους οπαδούς του Άρη και τα ΜΑΤ στην κερκίδα.

-5': 9-6 μπροστά στο σκορ ο Παναθηναϊκός. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Καλάθης με 5 πόντους ενώ πλήγμα για τον Άρη αποτελούν τα δύο φάουλ του Τζένκινς.

-Οι αρχικές πεντάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Καλάθης, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ, Σίνγκλετον.

Άρης: Κάμινγκς, Τζένκιννς, Γιάνκοβιτς, Ντραγκίσεβιτς, Καββαδάς.

-Και ο μεγάλος τελικός ξεκινά!

παρουσίαση του ΠΑΟ στο παρκέ υπό τις αντίστοιχες επευφημίες των πράσινων οπαδών.

παρουσίαση του Άρη στο παρκέ υπό τις επευφημίες των οπαδών του.

-Και νέες παραινέσεις από τον Νίκο Λάσκαρη για την έναρξη του αγώνα προειδοποιώντας πως με την σύμφωνη γνώμη της ΚΑΕ Άρης θα διακοπεί ο τελικός αν γίνει το παραμικρό.

-Τα αντιεθνικά συνθήματα περί Βουλγαρίας κάνουν την εμφάνισή τους και μόνη παρηγοριά για τους φιλάθλους που ήθελαν να παρακολουθήσουν τελικό και τελικά μόνο... τελικό δεν παρακολουθούν είναι το ''sweet child'' από τα ηχεία του γηπέδου! Το βλέμμα του Καταλανού τεχνικού των πρασίνων, Τσάβι Πασκουάλ τα λέει όλα...

-Σε έκσταση οι οπαδοί των δύο ομάδων αλλά ακόμη να ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός.

-Οι παίκτες των δύο ομάδων συνεχίζουν το ζέσταμά τους με την καθυστέρηση του τζάμπολ να αγγίζει σχεδόν τα τρία τέταρτα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδωσαν όρκο νίκης ενώ αντίστοιχα οι οπαδοί του Άρη ζητούν το κύπελλο στον Λευκό Πύργο.

-Οπαδός του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου με φορείο πρώτων βοηθειών.

-Κάλεσμα προς τους φιλάθλους του Άρη ώστε να μετακινηθούν καθώς αλλιώς δεν ξεκινά ο τελικός απηύθυνε ο Νίκος Λάσκαρης.

-Βέτο Γιαννακόπουλου: ''Να αδειάσουν τα επίσημα αλλιώς δεν ξεκινά ο τελικός''

Ο ισχυρός άνδρας των πρασίνων μιλώντας στην κάμερα της Nova τόνισε πως δεν ξεκινά ο αγώνας αν δεν εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα.

-Ένταση πριν την έναρξη του τελικού καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού εκτόξευσαν φωτοβολίδα με στυλό προς τους αντίστοιχους του Άρη με την επέμβαση των ΜΑΤ να είναι άμεση ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση. Ο τελικός δεν έχει ξεκινήσει ακόμη καθώς οι διαιτητές είναι σε διαβουλεύσεις με την αστυνομία και τους επικεφαλής των δύο ομάδων αλλά και της ΕΟΚ.

-Δεν έχει καθήσει ακόμη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στα επίσημα καθώς αποδοκιμάστηκε έντονα νωρίτερα στην προσπάθειά του να πλησιάσει και είχε διάλογο με τον Νίκο Λάσκαρη.

-Δεν ξεκινά ο τελικός αν δεν ανοίξουν τα διαζώματα καθώς οπαδοί του Άρη δεν έχουν αφήσει κυριολεκτικά ούτε τετραγωνικό χωρίς κίτρινο χρώμα!

-Αποθεώθηκε κατά την είσοδό του στο γήπεδο το ζεύγος Λάσκαρη ενώ αντίθετα αποδοκιμάστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ενώ αντίθετα για τον Παναθηναϊκό δεν αγωνίζονται οι Τζέιμς Γκιστ (μακροχρόνια τραυματίας) και Ντεμέτρις Νίκολς (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις).

-Οι 12κάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον, Ρίβερς, Τζέιμς, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ, Τζεντίλε, Μπουρούσης, Καλάθης.

Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης, Τζένκινς, Κάμινγκς, Ζάρας, Μούρτος, Σίμτσακ, Γκόρντον, Γιάνκοβιτς, Καββαδάς, Ντραγκίσεβιτς.

-Καλησπέρα σας από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.