Skip to main content

Όλα τα live που μπορείτε να δείτε το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη

Οι γνωστοί και αγαπημένοι συναυλιακοί χώροι της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμοι να πλημμυρίσουν μουσική και να χαρίσουν στο κοινό αξιομνημόνευτες βραδιές.

Αποτέλουν έναν από τους βασικούς λόγους που αξίζει να βρίσκεται κανείς στη Θεσσαλονίκη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο λόγος για τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε ημέρα στη διάρκεια του καλοκαιριού φέρνοντας πολλούς, ξεχωριστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες στην πόλη.

Το 2017 δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς οι γνωστοί και αγαπημένοι χώροι της Θεσσαλονίκης, όπως το Θέατρο Γης, το Θέατρο Δάσους και η Μονή Λαζαριστών, είναι έτοιμοι να πλημμυρίσουν μουσική και να χαρίσουν στο κοινό αξιομνημόνευτες βραδιές κάτω από τα αστέρια. 

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν ξεχωρίζουν ο Γιάννης Χαρούλης, το συγκρότημα Thievery Corporation, οι ξεχωριστοί Postmodern Jukebox Orchestra, ο Goran Bregović, ο Μάριος Φραγκούλης, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία που τραγουδούν μαζί αλλά και η μουσικοθεατρική παράσταση «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται».

Ακολουθεί το καλεντάρι των συναυλιών για το φετινό καλοκαίρι:

Ιούνιος 2017

Τετάρτη, 7 Ιουνίου| 21.00
Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα

Θέατρο Δάσους
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση / φοιτητικό & ανέργων: 11 €
Ταμείο: 13 €
Εισιτήριο φοιτητικό & ανέργων: 11€

Παρασκευή, 9 Ιουνίου | 21.30

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Οδυσσέας Ιωάννου
 «9:05» (Εννέα και πέντε)

Μονή Λαζαριστών 
Μετά από τις επιτυχηµένες χειµωνιάτικες εµφανίσεις και µετά από τρία χρόνια παραστάσεων και περιοδειών, η µουσική συνάντηση που αγαπήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια επιστρέφει για ένα τελευταίο χειροκρότηµα στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Ένα τρένο που αργεί, µία µπάντα µουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιµένουν στον σταθµό, όπου συναντιούνται µελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήµατα, προσδοκίες και διαψεύσεις των τελευταίων σαράντα χρόνων. Το ελληνικό τραγούδι τέµνει την συλλογική µας µνήµη και τους προσωπικούς δρόµους. Επί σκηνής
 Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου
 Αφήγηση: Οδυσσέας Ιωάννου
 Πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου, Γιώργος Θεοδώροπουλος
 Drums – κρουστά: Στέφανος Δηµητρίου
 Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
 Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
 Κιθάρες – πνευστά: Γιάννης Αυγέρης
Τιµή εισιτηρίου: 12 € (προπώληση, περιορισµένος αριθµός εισιτηρίων), 15 € (προπώληση), 18 € (κανονικό)

Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Συναυλίες - Street Art Festival

Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Συμμετέχουν οι:
- Evidence
- Loco Music (ελληνική ραπ κολεκτίβα)
- ΖΗΝΩΝ & Dj Squeezy Anks (hip hop)
- Οι Leaf Dog και BVA

Σάββατο, 10 Ιουνίου
Συναυλίες - Street Art Festival

Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Συμμετέχουν οι:
- Gentleman
- Dud Fx
- SKG's Dub Alliance
- TAF LATHOS

Δευτέρα, 12 Ιουνίου | 21.00

Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου, Μυρτώ Αλικάκη
 «Γυναίκες»

Μονή Λαζαριστών
Τρείς γυναίκες, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Αναστασία Μουτσάτσου και η Μυρτώ Αλικάκη, εξοµολογούνται ιστορίες, µελωδίες και πάθη µιας ζωής. Συναισθήµατα καταπιεσµένα από γυναίκες και άνδρες, εγκλωβισµένους σε ρόλους αρχετυπικούς. Ένας αγώνας για την επιβίωση και την ελευθερία και ουσιαστικά η αναζήτηση της µοναδικής συγκολλητικής ουσίας που είναι η αγάπη.
Μια µουσικοθεατρική παράσταση σκηνοθετηµένη από την Ελένη Γκασούκα, όπου ο λόγος πλέκεται µαγικά µε τη µουσική και τα τραγούδια, µε σκοπό την κάθαρση µέσω της εξοµολόγησης.
Τιµή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 14€ (ταµείο)

Τετάρτη, 14 Ιουνίου | 21.45

Cayetano «Solo Project»

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Δάσους, ο Cayetano παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη το «Cayetano Solo Project» μετά την sold out εμφάνιση του στην Αθήνα.

Μια ιδέα που υλοποιείται μετά από πολύμηνη προετοιμασία και που ουσιαστικά απασχόλησε τον Θεσσαλονικιό πολύ-μουσικό κατά την διάρκεια της επτάμηνης παραμονής του στην Κίνα.

Τιμή εισιτηρίου: 8€
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία ΚΘΒΕ, Τηλ. 2315200205

Τετάρτη, 14 Ιουνίου | 21.00

Συναυλία: «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται»

Θέατρο Δάσους

Άγαμοι Θύται και Σπύρος Παπαδόπουλος σ’ ένα επετειακό υπερθέαμα με 16 ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς σε κείμενα Δήμητρας Παπαδοπούλου, Ιεροκλή Μιχαηλίδη & Χρήστου Τολιάδη. Επί σκηνής, πρωταγωνιστούν οι: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Μητρέντζης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής, Σοφία Παπουλάκου και η Ρούλα Μανισάνου. Και φυσικά, o βιρτουόζος Σπύρος Παπαδόπουλος.

Tιμές Εισιτηρίων:
Τα 800 πρώτα εισιτήρια: 10€
Προπώληση: Ανέργων: 10€, Μαθητικό, φοιτητικό και άτομα άνω των 65 ετών: 12€, Κανονικό: 15€
Στο ταμείο: Ανέργων: 10€, Μαθητικό, φοιτητικό και άτομα άνω των 65 ετών: 15€, Κανονικό: 18€

Τετάρτη, 14 Ιουνίου | 17.00

Synthetic rooftop w/ 0bjekt & Peggy Gou

PortoPalace Hotel roof garden
Φρέσκες μουσικές, rooftop dance floor με την απίθανη πανοραμική θέα του λιμανιού της πόλης και το ομορφότερα party crowd! Kαλεσμένοι μας είναι 2 από τους πιο hot καλλιτέχνες στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.
Ο Objekt επιστρέφει μετά το αδιαμφισβήτητα καταπληκτικό περσινό του set και μαζί του εμφανίζεται, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, η Νοτιοκορεάτισσα Peggy Gou. Το warm up αναλαμβάνει ο Thomas Numan.

Πέμπτη, 15 Ιουνίου |21:30
Συναυλία με την Ελεονώρα Ζουγανέλη «Love tour ’17»

Θέατρο Δάσους
Για τις φετινές της καλοκαιρινές συναυλίες, η Ελεονώρα Ζουγανέλη έχει ετοιμάσει ένα διαφορετικό από άλλες χρονιές πρόγραμμα, ένα μεγάλο πάρτι.  Ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες, αγαπημένα τραγούδια από τηn προσωπική της δισκογραφία, αλλά και επιλογές της ίδιας από όλο το φάσμα της μουσικής. Τραγούδια που την εκφράζουν και τα κάνει δικά της, με το συναίσθημα και την ερμηνεία της. Όσα χωράνε στην καρδιά της και θέλει να μοιραστεί μαζί μας!

Πέμπτη, 15 Ιουνίου |19.00
Thievery Corporation

Fix Factory of Sound - Open Air

Οι Αμερικανοί Thievery Corporation, ένα από τα δημοφιλέστερα σχήματα της παγκόσμιας downtempo / dub / trip hop / electronica σκηνής, επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη! Το σχήμα των Rob Garza και Eric Hilton θα βρεθεί για μία μοναδική συναυλία την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Fix Factory of Sound Open Air!
Η προπώληση ξεκινάει στα 28 ευρώ (ένα εισιτήριο) και 50 ευρώ (δύο εισιτήρια) και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 30 ευρώ (ένα εισιτήριο) και 55 ευρώ (δύο εισιτήρια). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 35 ευρώ.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου | 21.00
Μίλτος Πασχαλίδης - Τη συναυλία ανοίγουν οι String Demons

Μονή Λαζαριστών 
O Μίλτος Πασχαλίδης δίνει την πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών µε νέο υλικό από το δίσκο «Περσείδες», αλλά φυσικά και µε τα γνωστά αγαπηµένα του κοµµάτια.
«Έλα να πούµε δύο λόγια απλά / Κι αν θέλεις κι άλλα τόσα / Από εκείνα που εξηγεί / µόνο η δική µας γλώσσα»…
 Αυτήν τη δική µας γλώσσα µιλάει τα τελευταία 22 χρόνια ο Μίλτος Πασχαλίδης, ένας από τους πιο σηµαντικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του. Γνωστός για την αυθεντική, γεµάτη συναίσθηµα, σκηνική του παρουσία και τη σύνδεσή του µε τον κόσµο, ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται στη Μονή Λαζαριστών µε «αποσκευές» που µετράνε πολλά αγαπηµένα τραγούδια από «Το Παραµύθι Με Λυπηµένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης» ως το «Σ’ τα Είπα Όλα» και από τις «Πεθαµένες Καλησπέρες» ως τις «Βυθισµένες Άγκυρες», καθώς και τα κοµµάτια του νέου του δίσκου «Περσείδες».
Τη συναυλία ανοίγουν οι String Demons (Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης), το εντυπωσιακό δίδυµο εγχόρδων που µε εκρηκτικό τρόπο συµφιλιώνουν την κλασική µουσική µε το Heavy Metal και την παραδοσιακή / λαϊκή µε το Ροκ.
Τιµή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 14€ (ταµείο)

Σάββατο, 17 Ιουνίου | 21.00
Συναυλία με τον Τζαμάλ

Βαβυλωνία Open Air - Μύλος

Είσοδος 6€ / προπώληση 6€. Όπως πάντα.

Η προπώληση ξεκίνησε στις 30 Μαίου.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου |21.00

Συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη

Θέατρο Γης
Τιμή εισιτηρίων: 11 ευρώ φοιτητές/άνεργοι και 13 ευρώ γενική είσοδος
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30

Τετάρτη, 21 Ιουνίου |21:00
Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης, μαζί τους η Sarina Cross

Μονή Λαζαριστών 
Την παγκόσµια ηµέρα µουσικής διάλεξαν ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης για να στήσουν µια µουσική γιορτή στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, µε µια αγκαλιά τραγούδια από το νέο CD του Κωνσταντίνου «Τσικάρι µ΄» και σπουδαίων συνθετών από τη Δύση έως την Ανατολή.
Μαζί τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εξαιρετική Λιβανέζα τραγουδίστρια αρµένικης καταγωγής, Sarina Cross.
Τιµή εισιτηρίου: 10€ (προπώληση έως 31/5), 12€ (προπώληση, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων), 14€ (ταµείο).

Παρασκευή, 23 Ιουνίου | 20.00
Πάνος Μουζουράκης & the Mouzicians

Fix Factory of Sound – Open Air
Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης δίνει το μεγάλο του καλοκαιρινό ραντεβού στο Fix Factory Οpen Air την Παρασκευή 23 Ιουνίου.
Θα παρουσιάσει τα καινούργια του τραγούδια από τον δίσκο του «Μονόλογος για δύο», όπου συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Μανώλη Φάμελλο.
Τιμές εισιτηρίων: Early Bird 10 ευρώ, Προπώληση: 12 ευρώ, Ταμείο: 14 ευρώ.
Σημεία προπώλησης: viva.gr/Seven Spots/Media Markt

Παρασκευή, 23 Ιουνίου | 21.00

Παντελής Θαλασσινός – Βασίλης Σκουλάς
Μονή Λαζαριστών 

Μια µοναδική µουσική συνάντηση δύο µεγάλων τραγουδοποιών κι ερµηνευτών στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Είναι µια ξεχωριστή σύµπραξη δύο ανθρώπων που µέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους, χαράσσουν τις εικόνες, τις µνήµες και τα συναισθήµατα µας εδώ και πολλά χρόνια…
Οι θεατές θα ακούσουν τραγούδια µε έντονα αρώµατα Ελλάδας: η Κρήτη συναντά το Αιγαίο και τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες σµίγουν µε τη Μακεδονία και την Ήπειρο, η Ρούµελη βρίσκει τη Σµύρνη…
Τιµή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 14€ (ταµείο)

Τετάρτη, 28 Ιουνίου |21.30
Λιμάνι Θεσσαλονίκη - Προβλήτα 1

Ο Βασίλης Καρράς με δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή.
Εισιτήρια: Προπώληση 13€ / Ταμείο 15€
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, Seven sports, Reload, Media Markt, Ευριπίδης βιβλιοπωλεία.
Πέμπτη 29 Ιουνίου | 21:30

Πέμπτη, 29 Ιουνίου | 21.30

Postmodern Jukebox Orchestra

Μονή Λαζαριστών

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συνθέτης και πιανίστας Scott Bradlee, είχε την εξής ιδέα: «Παίρνεις τις Top 40 επιτυχίες του σήµερα και τις διασκευάζεις χρησιµοποιώντας τη µουσική του µεσοπολέµου»! Εβδοµήντα και πλέον καλλιτέχνες, κάτω από την καθοδήγηση του ιδρυτή και ψυχής της οµάδας τραγουδούν στους ρυθµούς της swing, της jazz, του fox-trot και της soul. Ο Scott Bradlee επιλέγει τις επιτυχίες που θα διασκευαστούν, κάνει την ενορχήστρωση και διαλέγει τους καταξιωµένους καλλιτέχνες ή τα νέα ταλέντα που θα κάνουν την ερμηνεία. Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το πιο ενθουσιώδες πάρτι των δεκαετιών και να χορέψει στους τρελούς ρυθµούς και στις µεγάλες διασκευασµένες επιτυχίες των Beyonce, Rihanna, Lady Gaga, Justin Timberlake, Katy Perry, Miley Cyrus, Justin Bieber, Britney Spears, Ariana Grande, Taylor Swift, Jason Derulo, Snoop Dogg, Nicki Minaj, Celine Dion, Whitney Houston , Metallica, Wham, Madonna, Guns N' Roses, Bon Jovi, Backstreet Boys, Aerosmith, Beatles, Radiohead, David Bowie, Red hot Chili Peppers, Adele, George Michael, Metallica, Bruce Springsteen, Bruno Mars, Blink 182, The Killers, John Legend, NSYNC, Nirvana, The Fugees, Gorillaz, Green Day και πολλών πολλών ακόµη!

Τιµή εισιτηρίου: Early Bird: 25€ (ορθίων), 40€ (καθήµενων. Προπώληση, ταµείο: 30€ (ορθίων), 45€ (καθήµενων)

Παρασκευή 30 Ιουνίου | 21.15

Μουσική παράσταση «Breakin’ Mozart»

Θέατρο Δάσους
«Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που θα μας κάνει να δούμε τον Μότσαρτ αλλιώς! Η μουσική που έγραψε το παιδί θαύμα από τη Βιέννη συναντά το μπρέικ ντανς»
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος (χωρίς αρίθμηση):
- Early birds (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων): 18€
- Προπώληση και Ταμείο: 20€
- Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, παιδιά: 18€

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017


Δευτέρα, 3 Ιουλίου |21:30

«Ερωτόκριτος» του Δηµήτρη Μαραµή

Μονή Λαζαριστών
Με τη δύναµη της πρώτης του παρουσίασης σε µορφή µιούζικαλ, ο «Ερωτόκριτος» του Δηµήτρη Μαραµή έρχεται τώρα σε συναυλιακή µορφή, για µια µοναδική παράσταση που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισµού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μελοποιώντας αυτό το αναγεννησιακό αριστούργηµα, ο Δηµήτρης Μαραµής προσπάθησε, µε σύγχρονο τρόπο, να «παντρέψει» την κρητική µουσική παράδοση µε αναφορές από το blues, την jazz, αλλά και την rock.
Τιµή εισιτηρίου: 5€ (ανέργων), 8€ (φοιτητικό), 10€ (κανονικό)

Δευτέρα 3 Ιουλίου | 21.00

PIAF! THE SHOW

Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη
Με ένα εκατομμύριο θεατές σε 30 χώρες και διθυραμβικές κριτικές η παράσταση PIAF! THE SHOW συνεχίζει για τρίτη χρονιά την παγκόσμια περιοδεία της και έρχεται τον Ιούλιο σε επιλεγμένα θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η μουσικοθεατρική παράσταση, που έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 2015 για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Εντίθ Πιαφ, είναι δημιουργία του Γάλλου παραγωγού και σκηνοθέτη Gil Marsala, ενώ τον ρόλο της Εντιθ Πιαφ ερμηνεύει η Ann Carrere, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής.

Τρίτη, 4 Ιουλίου | 21:30

«Το πρώτο µας πάρτυ», Δάκης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόµπερτ Ουίλιαµς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλι

Μονή Λαζαριστών
Ένα υπέροχο νοσταλγικό ταξίδι, στα καλύτερά µας χρόνια και µια φαντασµαγορική µουσικοθεατρική παράσταση µε υπέροχες εικόνες, νότες, µελωδίες, κείµενα, εντυπωσιακά σκηνικά και φώτα, εµπλουτισµένη µε 150 κοστούµια θα ζήσουν όσοι βρεθούν αυτήν τη βρσδιά στη Μονή Λαζαριστών.

Τιµή εισιτηρίου: 11€ (early birds), 13€ (προπώληση), 15€ (κανονικό)

Τετάρτη, 5 Ιουλίου | 21.00

Μπάµπης Στόκας – Κώστας Παρίσσης

Μονή Λαζαριστών
Με τη µοναδική µουσική του ευφυία κι ενέργεια και µε αποσκευές τα υπέροχα κοµµάτια που µας έχει χαρίσει, ο Μπάµπης Στόκας θα βρεθεί στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για µια ιδιαίτερη βραδιά, όπου και θα συναντήσει τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύµατα.

Τιµή εισιτηρίου: 10 € (προπώληση, ανέργων), 12 € (ταµείο), 6 € (φοιτητικό)

Πέμπτη, 6 Ιουλίου | 21.30

Opera Chaotique – Σταµατία Μολλούδη – Δήµητρα Ατέση + Fortissimo
«Phantom in the Circus»

Μονή Λαζαριστών
Οι Opera Chaotique, δηλαδή οι Tenorman & Voodoo Drummer παρουσιάζουν παρέα µε τη µezzosoprano Σταµατία Μολλούδη
και την εναέρια χορεύτρια Δήµητρα Ατέση (Etherica Aerial Performance) ένα
σουρεαλιστικό φαντασµα-γορικό καλοκαιρινό show, µε καινούρια στοιχεία και όλα
τα συνθετικά που τους έχουν καθιερώσει στη διεθνή σκηνή ως ένα πρωτοποριακό
σχήµα: χιούµορ, εφευρετικές διασκευές γνωστών τραγουδιών, πρωτότυπη δική
τους µουσική, αλληλεπίδραση µε το κοινό και µια ιδιαίτερη καλλιτεχνική µατιά που
µόνο στις ζωντανές τους εµφανίσεις µπορεί κάποιος να ζήσει.
Τιµή εισιτηρίου: 8 €

Κυριακή 9 Ιουλίου

Συναυλία «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Θέατρο Γης
Μια ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη.


Δευτέρα, 10 Ιουλίου |20.00

Monophonics

Μονή Λαζαριστών
Ένα από τα συγκροτήµατα που έχουν αναπτύξει µια ξεχωριστή και ιδιαίτερη σχέση µε το ελληνικό κοινό, οι «Monophonics» επιστρέφουν ύστερα από τα απανωτά sold out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Δεκέµβριο του 2015.
Σύγχρονοι πρεσβευτές της Heavy Funk και της Psychedelic Soul, οι Καλιφορνέζοι Monophonics σκοπεύουν να µας χαρίσουν µια αξέχαστη βραδιά, µεταφέροντας µας στο Σαν Φρανσίσκο των 60’s & 70’s, όταν όλοι ζούσαν στον απόηχο του Woodstock… Bang Bang, Promises, Strange Love, Foolish Love, Find My Way Back, Hanging On, Lying Eyes και πολλά ακόµα originals κοµµάτια ή διασκευές έχουν µείνει χαραγµένα στη µνήµη όλων µας, όπως και στους ίδιους τους Monophonics που δηλώνουν απερίφραστα την αγάπη τους για την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό και µας υπόσχονται ένα ξεχωριστό set list που θα µας µείνει αξέχαστο!!!
Μαζί τους οι «Gangsters of Love».

Τιµή εισιτηρίου: 15€ (100 early birds), 18€ (200 περιορισµένα), 22€ (κανονικό)

Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιουλίου

Μουσική παράσταση Θάνου Μικρούτσικου – Νίκου Καββαδία
«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

Θέατρο Δάσους
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Θάνος Mικρούτσικος, Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Ελένη Ζαραφίδου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου κ.α.
Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου – Κώστας Θωμαΐδης
Τιμή: 20€, 18€,15€, 14€

Τρίτη, 11 Ιουλίου | 21.30

Λουδοβίκος των Ανωγείων

Μονή Λαζαριστών
Ο αγαπηµένος Λουδοβίκος των Ανωγείων θα βρεθεί µαζί µε τους µουσικούς του για µια µοναδική βραδιά στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Με αγαπηµένα τραγούδια που όλοι και όλες τα τραγουδήσαµε ψιθυριστά, µε ιστορίες που µοιάζουν παραµυθένιες, αλλά κρύβουν τις µεγαλύτερες και αναλλοίωτες αλήθειες, µε σκέψεις και µε συναισθήµατα και µε οδηγό την ευαισθησία και την αγάπη, ετοιµαζόµαστε να υποδεχτούµε όχι µόνο έναν τροβαδούρο των αγνών αισθήσεων, αλλά κι έναν καλλιτέχνη – υπενθύµιση ότι τα σκοτάδια διαλύονται µε αλήθειες και ψιθύρους ...  Τιµή εισιτηρίου: 10€

Τετάρτη 12 Ιουλίου | 21.30

Μαρινέλλα – Ελένη Βιτάλη – Γλυκερία

Θέατρο Γης
Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, κάθε μια χωριστά αλλά και οι τρεις μαζί, κάνουν το τραγούδι «Γυναικεία Υπόθεση», έχοντας σκοπό να μαγέψουν το κοινό τους που θα έχει την ευκαιρία, να τις απολαύσει σε τραγούδια τους που άντεξαν στο χρόνο, που τραγουδιούνται από όλες τις γενιές και αποτελούν τις χρυσές σελίδες του ελληνικού τραγουδιού.
Τιμή εισιτηρίου: 15€

Τετάρτη, 12 Ιουλίου | 21.00

Goran Bregović & Wedding and Funeral Band

Μονή Λαζαριστών
Ο διεθνούς φήµης συνθέτης που µας συγκίνησε µε τις εξαιρετικές κινηµατογραφικές µελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, ο Goran Bregović, υπόσχεται ένα βράδυ που θα µας µείνει αξέχαστο µε µουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν!
Πάντα µαζί µε τους Wedding and Funeral Band θα µας ταξιδέψει στους ήχους των Βαλκανίων.
Τιµή εισιτηρίου: 35€ (αριθµηµένες, µπροστά στη σκηνή), 26€ (καθήµενοι πλατεία – περιορισµένος αριθµός), 22€ (κερκίδες – όρθιοι), 22€ (καθήµενοι πλατεία για φοιτητές, άνεργους, ΑµεΑ, παιδιά), 18€ (κερκίδες – όρθιοι για φοιτητές, άνεργους, ΑµεΑ, παιδιά)

Δευτέρα, 17 Ιουλίου |21.30

Μάριος Φραγκούλης
Μαζί του ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Δήµητρα Σελεµίδου

Μονή Λαζαριστών

Φέτος το καλοκαίρι ο Μάριος Φραγκούλης επιφυλάσσει στις συναυλίες του µια επιπλέον ευχάριστη έκπληξη στους πολυπληθείς φίλους του: µια δυνατή γεύση από τον δίσκο που ετοίµασε µε τον στιχουργό Παναγιώτη Καρασούλο. Ένας δίσκος που σηµατοδοτεί την επανασύνδεση µετά από 12 χρόνια των δύο καλλιτεχνών αλλά και το µεγάλωµα την παρέας τους, αφού στο δίσκο υπάρχουν λαµπρές συµµετοχές, όπως της Ελένης Καραΐνδρου, της Δήµητρας Γαλάνη και του Γιώργου Ανδρέου ο οποίος υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών…
Τιµή εισιτηρίου: 15€

Τετάρτη, 19 Ιουλίου | 21.30
Γιώργος Χατζηνάσιος – Γιώργος Θεοφάνους, «Ο δικός µας ο δρόµος»

Μονή Λαζαριστών
Δυο συνθέτες, δυο πιάνα, µια σπάνια µουσική συνύπαρξη υψηλής καλλιτεχνικής αξίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους, µε τις µεγάλες τους επιτυχίες που τις έχει ήδη
κρίνει ο χρόνος και η αγάπη του κόσµου, πίσω από το πιάνο του ο καθένας, πατάνε τα πλήκτρα και φτιάχνουν µε τα τραγούδια τους µια µοναδική διαδροµή!
Τιµή εισιτηρίου: 13€ (προπώληση), 15€ (ταµείο)

Τρίτη, 25 Ιουλίου |21.00

KALEO

Μονή Λαζαριστών
Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πλέον δηµοφιλή ροκ συγκροτήµατα που ξεπήδησε τα τελευταία χρόνια στη µουσική βιοµηχανία. Το 2012 συναντήθηκε µια παρέα φίλων λίγο έξω από το Ρέικιαβικ και µε προεξάρχοντα τον JJ Julius Son ιδρύθηκαν οι Kaleo (σηµαίνει ο ήχος στα χαβανέζικα).
Τιµή εισιτηρίου: 26€, 28€, 30€ (προπώληση – τρεις φάσεις), 32€ (ταµείο)

Πέμπτη, 13 Ιουλίου | 21.30

Γιώργος Καζαντζής & Γιώργος Ανδρέου
Ερµηνεύουν: Απόστολος Ρίζος – Κορίνα Λεγάκη

Μονή Λαζαριστών

Δύο από τους σηµαντικότερους σύγχρονους συνθέτες και δηµιουργούς, ο Γιώργος Ανδρέου και ο Γιώργος Καζαντζής συναντιούνται για µια καλοκαιρινή συναυλία στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Τιµή εισιτηρίου: 10€

Παρασκευή, 14 Ιουλίου | 21:30
Δηµήτρης Μυστακίδης «Τα ρεµπέτικα της κιθάρας»

Μονή Λαζαριστών
Ο Δηµήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεµπέτικου, παρέα µε τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα, «ξεσκονίζει» τα ρεµπέτικα, αυτό το µουσικό διαµάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το
ταξίδι τους στον χρόνο.
Τιµή εισιτηρίου: 10€

Τρίτη, 18 Ιουλίου |21.30
Χειµερινοί Κολυµβητές

Μονή Λαζαριστών
Για µία και µοναδική βραδιά, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Χάρης Παπαδόπουλος, ο Κώστας Βόµβολος, ο Μιχάλης Σιγανίδης και όλη η γνωστή παρέα των Χειµερινών Κολυµβητών, θα τραγουδήσουν για τον έρωτα, τη µοναξιά, την οµορφιά, τις φευγαλέες εικόνες και τη µαγεία της νύχτας. Αλλά και όπως πάντα θα ιστορήσουν και θα τραγουδήσουν ό,τι φέρει µια βραδιά που στις συναυλίες τους µουσικοί και θεατές γίνονται µια φιλική παρέα.
Τιµή εισιτηρίου: 10€

Πέμπτη, 20 Ιουλίου |21.30
Νίκος Ξυδάκης «Εκ βαθέων»

Μονή Λαζαριστών
Το έργο του Εκ βαθέων θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ο Νίκος Ξυδάκης. Στη µουσική αυτή παράσταση ο αγαπηµένος Έλληνας συνθέτης τραγουδά και αφηγείται µία µουσική αυτοβιογραφία, που ξεκινά από την «Εκδίκηση Της Γυφτιάς», συνεχίζεται µε τραγούδια για τον Κ. Π. Καβάφη και την Αθήνα, φτάνοντας µέχρι την Σαπφώ και το άλµπουµ «Γρήγορα η ώρα πέρασε».
Τιµή εισιτηρίου: 12€

Δευτέρα, 24 Ιουλίου |21.00
Γεωργία Νταγάκη & Σταύρος Σιόλας

Μονή Λαζαριστών
Βρεθήκανε δύο σπουδαίοι µουσικοί και φωνές, συνεργάστηκαν µε µεγάλη επιτυχία για δεύτερο χρόνο πλέον, δυνάµωσαν τη συνεργασία τους και στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά και τώρα, η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας θα εµφανιστούν για µια όµορφη βραδιά στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Η µουσική τους χηµεία πάνω στην σκηνή αλλά και η εκπληκτική ατµόσφαιρα που δηµιουργείται στους θεατές, επιβεβαιώνει κι επεκτείνει την συνέχεια της συνεργασίας τους και υπόσχεται µια µοναδικά όµορφη µουσική βραδιά…
Τιµή εισιτηρίου: 10€

Πέμπτη, 27 Ιουλίου | 21:30
Milonga µε τους Locos de Atar live

Βραδιά αργεντίνικου τάνγκο στη Μονή Λαζαριστών
Μια γνήσια βραδιά Αργεντίνικου Tango γεµάτη ζωντανή µουσική, χορό, και χορευτικά shows επιφυλάσσουν για αυτό το βράδυ του Ιουλίου οι Locos de Atar. Οι φίλοι του χορού και της µουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κοµµάτια κλασικών και σύγχρονων συνθετών του αργεντίνικου τάνγκο και να χορέψουν µε αυτά.
Τιµή εισιτηρίου: 8€

Αναμένεται σύντομα να βγει το πρόγραμμα του Αυγούστου