Skip to main content

Σεπτέμβριος γεμάτος μουσική, φαγητό και χρώματα στη Θεσσαλονίκη

Η Voria.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει το ημερολόγιο των μεγαλύτερων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Η επιστροφή από τις διακοπές και η θερμοκρασία που σιγά σιγά πέφτει σηματοδοτεί το τέλος του Καλοκαιριού και τον ερχομό του Φθινοπώρου. Όμως, στην πόλη του πολιτισμού, των τεχνών, του φαγητού και της διασκέδασης οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλλουν, ακόμη και τον Σεπτέμβριο. Πλήθος εκδηλώσεων κάθε είδους και για όλες τις ηλικίες έρχονται τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη, για να μας ανεβάσουν τη διάθεση και να μας προσφέρουν νέες εμπειρίες.

Η Voria.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει το ημερολόγιο των μεγαλύτερων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Street Mode Festival
1-2-3 Σεπτεμβρίου

«Δεν μας χωράει ούτε το λιμάνι», είχαν πει πέρυσι οι διοργανωτές στη Voria.gr. Πράγματι, η περυσινή γιορτή της street κουλτούρας είχε προσελκύσει 30.000 άτομα που «βούλιαξαν» την Ά Προβλήτα του ΟΛΘ, γι’ αυτό και η εκδήλωση φέτος μεταφέρεται στον πολυχώρο FIX (26ης Οκτωβρίου 15), όπου τα 5 stages (3 ανοιχτά και 2 κλειστά) θα φιλοξενήσουν συναυλίες, band contests, και πολλά παράλληλα events όπως χορευτικά battles, freerunning, parkour, longboard και graffiti. Στη διοργάνωση ενσωματώνονται φέτος και κάποια από τα events του Thessaloniki Hip Hop Festival, που έκλεισε τον περασμένο Δεκέμβρη τα 15 χρόνια ιστορίας του. Έτσι, στο Street Mode φέτος θα δούμε και ραπ, beatbox και beatmakers battles. Event Facebook: εδώ.

Thessaloniki Beer Festival
2-3 Σεπτεμβρίου

Η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin), σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης The Hoppy Pub παρουσιάζουν μια ανοιχτή γιορτή γεύσεων και πολιτισμού, για την ανάδειξη της εξαιρετικής προσπάθειας της Ελληνικής Ζυθοποιίας. Στον ανοιχτό χώρο του Νέου Δημαρχείου θα ζωντανέψει ένα «γευστικό» χωριό με εκατοντάδες είδη μπύρας, διαφορετικές κουζίνες, workshops κουλτούρας, μαγειρικής & coctailing με βάση τη μπύρα. Η διοργάνωση θα πλαισιώνεται με μουσική από DJs και συγκροτήματα της πόλης. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Event Facebook: εδώ.

Νέα Παραλία _ Νέα Πασαρέλα / Μόνο ανακύκλωση
6 Σεπτεμβρίου

Μία διαφορετική Marilyn Monroe έρχεται στη Νέα Παραλία, λίγο πριν τα πουλιά του Χίτσκοκ να κάνουν την εμφάνιση τους στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου. Καθώς η υποβλητική ατμόσφαιρα του Blue Velvet ζωντανεύει πάνω στη ξύλινη εξέδρα, η lady Lyndon ετοιμάζεται να πέσει στη παγίδα του τυχοδιώκτη Barry, ενώ κάπου μέσα στο πλήθος διακρίνονται, ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και, φυσικά ο εραστής της. «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» διοργανώνουν φέτος για τρίτη χρονιά μια διαφορετική πασαρέλα με θέμα τον κινηματογράφο και με ενδυματολογικές δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά. Η μόδα, ο κινηματογράφος και η ανακύκλωση σε μια διαλεκτική σύζευξη, δημιουργούν ένα μοναδικό γεγονός σε μία μοναδική τοποθεσία. Event Facebook: εδώ.

Balkan Thessaloniki Tattoo Convention
9-10 Σεπτεμβρίου

Άφθονο μελάνι, αμέτρητα σχέδια, κορυφαίοι tattoo artists από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στο Block33 όπου διοργανώνεται, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η μεγαλύτερη γιορτή για τους λάτρεις των tattoo στην Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από διαγωνισμούς, μουσική, graffiti show, καθώς και shopping & trading area. Μάλιστα, φέτος το Tattoo Convention συνεργάζεται με το Make-A-Wish Greece, για να κάνει πραγματικότητα τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών, που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες. Φανς αλλά και πρωτάρηδες στο θέμα των tattoo μπορούν να διαλέξουν το σχέδιο από ένα μικρό αστεράκι, για να στηρίξουν τον φιλανθρωπικό αυτόν σκοπό.

H Mέρα με τα Χρώματα
10 Σεπτεμβρίου

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Φράγμα της Θέρμης θα γίνει μια τεράστια παλέτα για να φιλοξενήσει το πιο πολύχρωμο πάρτυ της πόλης, με χιλιάδες χρώματα να εκτοξεύονται στον ουρανό. «Είμαστε ένα φεστιβάλ που όλη η προσοχή μας δίνεται στην αρένα. Στον κόσμο. Θέλουμε ένα κοινό, που να χορεύει, να επικοινωνεί, να παίζει, να γελά, να φλερτάρει και όχι ένα κοινό που να παρακολουθεί τη σκηνή, αμέτοχο ως απλός θεατής», λέει η ομάδα SFINA. Εκτός από χιλιάδες πολύχρωμα πρόσωπα, φέτος στη Μέρα με τα Χρώματα θα απολαύσουμε συναυλίες, παιχνίδια, fire show, parkour training, τοξοβολία, χορευτικά σόου και πολλά άλλα! Ντυθείτε στα λευκά και λερωθείτε στην διασκέδαση! Event Facebook: εδώ.

Greenwave Festival
14-15-16-17 Σεπτεμβρίου

Μία εναλλακτική «πράσινη» γιορτή διοργανώνεται, για 7η χρονιά, από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με δεκάδες οργανώσεις της πόλης, στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ. Το 7ο Greenwave Festival θα μιλήσει για την ειρήνη, θα γιορτάσει την ειρήνη, θα διεκδικήσει την ειρήνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά και επιμορφωτικά) για παιδιά αλλά και για μεγάλους, ποδηλατοδρομίες και συναυλίες. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει επίσης παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών βιολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες και χειροτέχνες, κατασκευαστές και εμπειροτέχνες. Event Facebook: εδώ.

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης
22-23-24 Σεπτεμβρίου

Δεκάδες εργάτες της γης, καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, μεταποιητές, δίνουν ραντεβού δίνουν ραντεβού για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Πάρκο της Νέας Ελβετίας, συμμετέχοντας σε μια τοπική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Συναντιόνται, ανταλλάσσουν απόψεις και εκθέτουν καθαρά οικολογικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση. Στην Οικογιορτή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα εργαστήρια με σκοπό την διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης. Ακόμη, θα γίνουν συζητήσεις και ομιλίες για την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και την υποστήριξη των μικρών παραγωγών. Event Facebook: εδώ.

Flea market and street food
23-24 Σεπτεμβρίου

Το 4ο Flea Market & Street Food από την ομάδα Upnloud επιστρέφει στον ανοικτό χώρο του Νέου Δημαρχείου, για να φέρει στο κέντρο της πόλης έντονες γεύσεις και μυρωδιές, μαζί με μνήμες από ρετρό εποχές. Θα περιλαμβάνει ανοιχτή αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια. Παράλληλα, street food καταστήματα της πόλης θα στήσουν πάγκους με ζεστή και κρύα κουζίνα, με συνταγές έθνικ και όχι μόνο. Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια, ενώ για τα μικρά - και τα μεγάλα παιδιά - θα πραγματοποιηθούν διάφορα παιχνίδια και παρουσιάσεις βιβλίων. Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν μουσικά έμπειροι DJs ενώ το μπαρ της διοργάνωσης θα σερβίρει εκλεκτά ποτά. Event Facebook: εδώ.

KIDOT Festival
30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου

Ένα φεστιβάλ για ό,τι αφορά το παιδί, τον έφηβο και τον γονέα. Κατά τη διήμερη διοργάνωση, πλήθος εκπαιδευτικών εργαστηρίων και δράσεων για παιδιά και εφήβους, ενημερωτικές ομιλίες και συζητήσεις, ψυχαγωγικές παράλληλες εκδηλώσεις, απολαυστικά γαστρονομικά και μουσικά διαλείμματα καθώς και η πιο στοχευμένη έκθεση υπηρεσιών και προϊόντων για ολόκληρη την οικογένεια, θα μεταμορφώσουν το Νέο Δημαρχείο σε ένα πεδίο εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και δράσης, σε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Event Facebook: εδώ.