Skip to main content

Το ερωτηματικό για τη στάση Τσίπρα και η αρλουμπολογία για τη σημαία

Οι συζητήσεις για το Κυπριακό, η αρλουμπολογία περί σημαίας, το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, οι σχέσεις Σερβίας και Ρωσίας και τα εκλογικά μέτωπα ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα πηγαίνουν πάλι πολύ πίσω, με τη νέα αναβολή για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μέχρι να αξιολογηθεί εάν οι παροχές Τσίπρα είναι σύμφωνες με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Ελλάδα.

Δεν θα σχολιάσω ακόμη, περιμένοντας τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ, για να διαπιστωθεί αν ο Τσίπρας αποφάσισε πάλι καουμπόικα ως ανώριμος καταληψίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον λαό, ή στο παρασκήνιο διαδραματίζονται καταστάσεις σύγκρουσης Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Γιατί πληρώνω για την λειτουργία της ΕΡΤ όταν το Δελτίο Ειδήσεών της έχει θεαματικότητα 1,1%; Και πώς μπορεί να έχει περισσότερο, όταν είναι κραυγαλέα η κυβερνητική προπαγάνδα που καθιστά την ΕΡΤ αναξιόπιστη, όπως και την κυβέρνηση;

Προσέξτε τις ευνοϊκές αναφορές των ΣΥΡΙΖΑίων σε ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, διεξάγει τρεις προεκλογικές εκστρατείες, ταυτόχρονα. Μία για το κόμμα, και άλλες δύο για να ανεβάσει ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, προκειμένου να κόψουν ψήφους από Ν.Δ. Ταυτόχρονα, καθυστερώντας αδικαιολόγητα την εκδίκαση της υπόθεσης Φύσσα, κρατά σε ομηρία τους Χρυσαυγίτες.

Πρέπει οπωσδήποτε να απαιτηθεί η παρουσία της Ε.Ε. και του ΟΗΕ στις συζητήσεις για το Κυπριακό. Ο Αγγλοσαξωνικός παράγοντας έχει υποβάλει Σχέδιο συμβιβασμού, που σημαίνει παραχωρήσεις από πλευράς Ελλήνων. Είναι ευτύχημα, ότι για πρώτη φορά άκουσα τον Αναστασιάδη -μιλώντας σε εκδήλωση της πρεσβείας της Κίνας- να διευκρινίζει ότι τα μόνιμα μέλη του Σ.Α. θα πρέπει να είναι παρόντα στη Γενεύη.

Το έγραψε προχθές ο Μακεδών στην Voria.gr., ότι είναι καταλυτικός ο αλβανικός παράγοντας στις πολιτικές εξελίξεις των Σκοπίων. Ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ, απηύθυνε έκκληση στα αλβανικά κόμματα να μη σχηματίσουν κυβέρνηση με τον Γκρούεφσκι, με το επιχείρημα ότι η πλειοψηφία των πολιτών ψήφισε εναντίον του καθεστώτος. Και ταυτόχρονα, υποβάλλει καταγγελία στην Κρατική Εκλογική Επιτροπή για καραμπινάτες παρατυπίες.

Αρλουμπολογίας -περί σημαίας- συνέχεια. Ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης υποστηρίζει ότι μόνον οι σημαίες των δημοσίων κτιρίων, κι αυτές στις μάχιμες μονάδες είναι σύμβολο. Αλλά «η σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης από τον Κοκκώνη και την έχει ο ίδιος, αυτή η σημαία που δεν είναι δημόσια σημαία, δεν είναι σύμβολο», είπε. [Η σημαία με το σφυροδρέπανο που ανεμίζει στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι σύμβολο;]

Ο οικολογών υπουργός, προφανώς αδιαφορεί για την ύπαρξη νόμου, που απαγορεύει στον ιδιώτη να κάψει ή να πετάξει την παλιά σημαία, ακριβώς επειδή είναι σύμβολο. [Να κάνω και μια ερώτηση στον υπουργό: Μπορώ να αγοράσω από όπου θέλω μια σημαία, ή μόνον από την επιχείρηση που διαφήμισε ο υπουργός;]

Για όσους πιστεύουν ακόμη ότι ο λαός εκλέγει την κυβέρνησή του: Ο Βαρουφάκης ισχυρίστηκε, ότι ο ίδιος ο Σόιμπλε του είπε πως αποφάσισε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, τον Ιούνιο του 2014, επειδή «δεν του κάνει πλέον». Και συμπεραίνεται ότι δεν ρίχνει τον Τσίπρα, επειδή «του κάνει».

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς είπε, ότι η Σερβία είναι ευγνώμων προς τη Ρωσία για τη στήριξή της στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της. «Χωρίς τη Ρωσία είναι αδύνατο να προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία μας. Η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να επιβάλλει αντι-ρωσικές κυρώσεις».