Skip to main content

Έκανε μάγια... κορυφής ο Λιβάγια, ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0 (video)

Σημαντικές νίκες για Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, ισοπαλίες σε Νέα Σμύρνη, Γιάννενα, Ριζούπολη και Περιστέρι, διπλό για τον Ολυμπιακό στην Κέρκυρα

Με την νίκη της ΑΕΚ επί του Πλατανιά ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική της Super League.

Στο ΟΑΚΑ, η «Ένωση» δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τους Χανιώτες με 3-0 και βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 24 βαθμούς (ακολουθούν Ολυμπιακός με 23 και ΠΑΟΚ με 22). Σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν οι Μάρκο Λιβάγια (39΄, 49΄) και Τάσος Μπακασέτας (63΄).

Στις χθεσινές αναμετρήσεις και ξεκινώντας από την Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2. Το σκορ για τον «Δικέφαλο» άνοιξε ο Ευθύμης Κουλούρης (41΄, πεν.) με τον «Ιστορικό» να ανατρέπει την κατάσταση και να προηγείται χάρις στα γκολ των Σρνταν Σπιριντόνοβιτς (48΄) και Σαμέντ Γεσίλ (86΄) αλλά την τελευταία κουβέντα του αγώνα την είπε ο Λέο Μάτος (90' + 3΄) ισοφαρίζοντας για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού. Σκόρερ για τους Αρκάδες ήταν οι Ματίας Ιγκλέσιας (32΄) και Τάσος Δουβίκας (63΄).

Στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός κέρδισε με 3-1 την ΑΕΛ. Σκόρερ για τον «Τίτορμο» ήταν οι Βλαντ Μοράρ (12΄), Φράνκο Μάζουρεκ (34΄) και Φαρλέι Ρόσα (90΄) ενώ για τους «βυσσινί» είχε μειώσει προσωρινά ο Λεοζίνιο (48΄).

Τέλος την Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το σκορ και επικράτησε τελικώς του ΑΟΚ με 1-3. Το σκορ για τους «Φαίακες» άνοιξε ο Χρήστος Γρομητσάρης (16΄) ενώ τα γκολ των «ερυθρολεύκων» πέτυχαν οι Παπέ Σισέ (46΄), Ούρος Τζούρτζεβιτς (65΄) και Μάρκο Μάριν (68΄).

Στις αναμετρήσεις του Σαββάτου και ξεκινώντας από τα Γιάννενα, ΠΑΣ και Ξάνθη έμειναν στο ισόπαλο 1-1. Το σκορ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» άνοιξε ο Πέδρο Κόντε (49΄) ενώ για τους Θρακιώτες ισοφάρισε ο Έρικ Γέντρισεκ (87΄).

Στη Ριζούπολη, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία έμειναν στο ισόπαλο 1-1. Το σκορ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» άνοιξε ο Ελί Ελμπάζ (88΄) ενώ για τη στερεοελλαδίτικη ομάδα ισοφάρισε ο Πίτι (90΄, πεν.).

Τέλος στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Το σκορ για το «Αστέρι» άνοιξε ο Αμπιόλα Ντάουντα (3΄) ενώ για το «τριφύλλι» ισοφάρισε ο Γκιγιέρμο Μολίνς (30΄, πεν.). Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι τελείωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κυριάκου Κιβρακίδη (68΄).