Skip to main content

Οκτώ νεκροί και σαράντα τραυματίες από έκρηξη στη Βολιβία

Το φετινό καρναβάλι στη Βολιβίας στιγματίστηκε από την έκρηξη φιάλης αερίου που οδήγησε σε θάνατο οχτώ ανθρώπων και τουλάχιστον σαράντα τραυματίες.

Οχτώ νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογσιμός από την έκρηξη που προκλήθηκε, κατά τη διάρκεια καρναβαλιού, στη Βολιβία.

Την έκρηξη προκάλεσε φιάλη αερίου ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρία παιδιά. Πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως για την έκρηξη ευθύνεται το λάδι που έκαψε τη μάνικα η οποία συνδεόταν με τη φιάλη, προκαλώντας διαρροή αερίου.

Μάλιστα, η έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο κοντά σε κεντρική οδό όπου διερχεται η κεντρική παρέλαση του καρναλιού της πόλης Ορούνο, περίπου 205 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Λα Πας, όπου διοργανώνεται μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις καρναβαλιού στη χώρα.
 
Σημειώνεται πως το δεκαήμερο φεστιβάλ για το καρναβάλι με 6.000 μουσικούς και εκατοντάδες χορευτές αναμενόταν να προσελκύσει πάνω από 400.000 επισκέπτες τόσο από την Βολιβία όσο και από το εξωτερικό, καθώς έχει ανακηρυχθεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από τα Ηνωμένα Εθνη.