Skip to main content

Οικονομική αποζημίωση από την Ε.Ε ζητούν οι αεροπορικές

Οικονομική αποζημίωση από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω του νέφους της ηφαιστειακής στάχτης που έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος
Οικονομική αποζημίωση από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες, όπως ανέφερε σήμερα η British Airways, καθώς χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί στην πενθήμερη έως τώρα καθήλωση των αεροσκαφών στο έδαφος λόγω του νέφους της ηφαιστειακής στάχτης που έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Η βρετανική εταιρεία ανέφερε ότι το κόστος των ακυρώσεων των πτήσεων για την ίδια ανέρχεται στα 20 δισ. λίρες (22,67 δισ. ευρώ) ημερησίως.

Ο Γουίλι Γουόλς, διευθύνων σύμβουλος της ΒΑ, τόνισε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι ευρωπαϊκές εταιρείες ζητούν από την ΕΕ και τις εθνικές κυβερνήσεις αποζημιώσεις για το κλείσιμο του εναέριου χώρου.

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει «προηγούμενο», καθώς οι αεροπορικές είχαν αποζημιωθεί, όταν είχαν διακοπεί οι πτήσεις στις ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου.