Skip to main content

Oικιστικό project 70 εκατ. ευρώ σχεδιάζει στο Βουκουρέστι η Panhol

Παρά την κρίση νέα project σχεδιάζει η Panhol για αργότερα, όπως επισημαίνει στη Voria.gr ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.
Τη λήψη άμεσων μέτρων για τον κατασκευαστικό κλάδο και παροχή φορολογικών κινήτρων και όχι επιβολή νέων ζητεί ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Panhol κ. Γιάννης Παναγιωτίδης, μιλώντας στη Voria.gr για τον κλάδο και τον κατασκευαστικό όμιλο που αντιπροσωπεύει. Εκφράζει την αντίθεσή του στην καταβολή ΕΤΑΚ από τις κατασκευαστικές εταιρίες για τα αδιάθετα διαμερίσματα που διαθέτουν. Όσον αφορά στην Panhol αναγνωρίζει ότι η οικονομική κρίση μετέθεσε για  αργότερα, το β’ εξάμηνο του 2010, την έναρξη κατασκευής project οικιστικής και εμπορικής ανάπτυξης στο Βουκουρέστι. Ειδικότερα η Panhol στο ανατολικό Βουκουρέστι ετοιμάζει project, προϋπολογισμού 70εκατ. ευρώ, που αφορά στη δημιουργία 850 διαμερισμάτων και εμπορικών χώρων. Το έργο θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο και θα καλύψει συνολική επιφάνεια 130.000τ.μ., ενώ θα κατασκευαστεί σε τρεις φάσεις. Ο κ. Παναγιωτίδης δήλωσε ότι η Panhol είναι σε αναζήτηση funds, για να συμμετάσχουν χρηματοδοτικά στην υλοποίηση του project.
 Το επόμενο project που σχεδιάζει στη Ρουμανία η Panhol αφορά στη δημιουργία γραφείων και καταστημάτων, ενώ σύμφωνα με τα σχέδια προγραμματίζεται να καλύψουν 5.480τ.μ. Το συγκεκριμένο project, που θα πραγματοποιηθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου, εκτιμά ότι θα αρχίσει η κατασκευή το 2011.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα της Panhol στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη και αφορά κυρίως στην εξοχική κατοικία, ενώ τα τελευταία χρόνια δίνει έμφαση  στη μόνιμη κατοικία, αλλά και στην κατασκευή πάρκινγκ μέσω θυγατρικής της. Σε εξέλιξη είναι το έργο «Ποσειδών» που αφορά στη δημιουργία 82 διώροφων βιλών που έχου 164 διαμερίσματα στο σημαντικότερο τουριστικό θέρετρο της Βορείου Ελλάδος, τη Χαλκιδική, και ειδικά στο Ποσείδι, που βρίσκεται στην Κασσάνδρα. Το συγκεκριμένο project θα ολοκληρωθεί σταδιακά και προσδιορίζει ότι αυτό θα συντελεστεί το 2012.
Παράλληλα έχει ολοκληρώσει σημαντικά οικιστκά έργα εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα η Panhol ολοκλήρωσε το εμπορικό κέντρο Forum Center στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, το οποίο συμπεριλαμβάνει 28 καταστήματα και το υπόγειο πάρκινγκ. Επίσης ολοκληρώθηκαν οικιστικά έργα μόνιμης κατοικίας, το «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, οι Naiades 1στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης. Επίσης παραδόθηκε μια πλειάδα οικιστικών συγκροτημάτων, όπως η Αριάδνη, Άρτεμις, Αφροδίτη, Εκάλη, Αίγλη, Αθηνά, Εστία, Κίρκη, Γαία στο Ωραιόκαστρο και στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Όλα τα θέματα που απασχολούν το real estate εξετάζονται στο συνέδριο που οργανώνει σήμερα η Panhol στη Θεσσαλονίκη στο Porto Palace.