Skip to main content

Οικιακή βοηθός σκηνοθέτησε τη ληστεία ηλικιωμένης

Σκηνοθετημένη από την 27χρονη οικιακή βοηθό αποδείχθηκε πως ήταν η ληστεία, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, σε βάρος 90χρονης.
Σκηνοθετημένη από την 27χρονη οικιακή βοηθό αποδείχθηκε πως ήταν η ληστεία, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, σε βάρος 90χρονης. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στις αρχές, δύο άτομα μπήκαν στο διαμέρισμα της γυναίκας, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη και αφού πρώτα ακινητοποίησαν την 27χρονη, λήστεψαν την ηλικιωμένη.

Όπως προέκυψε, όμως, από την αστυνομική έρευνα, η οικιακή βοηθός και ο 30χρονος σύζυγός της ήταν εκείνοι που σκηνοθέτησαν τη ληστεία και τη διέπραξαν με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου, ηλικίας 44 ετών, με σκοπό να μοιραστούν στη συνέχεια τα χρήματα που απέσπασαν από το θύμα τους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το αλβανικής καταγωγής αντρόγυνο, ενώ αναζητούν τον 44χρονο συμπατριώτη τους. Σύμφωνα με τις αρχές, στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, προερχόμενο από την προαναφερθείσα ληστεία, ενώ σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ζευγαριού, βρέθηκαν δύο κουκούλες «φουλ φέις».

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, ο 30χρονος διωκόταν και με διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, που φέρεται να διέπραξε το 1997 στην πατρίδα του. Σε βάρος του δε εκκρεμεί και καταδικαστική απόφαση ελληνικού δικαστηρίου για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.