Skip to main content

ΟΗΕ: Πρέπει να προετοιμαστούμε για μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα

Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να αναπτύξουν οι χώρες μέλη μια στρατηγική για να διαχειριστούν τις μεγάλες μετακινήσεις μεταναστών, λέει ο ΟΗΕ.

Οι χώρες-μέλη των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να προετοιμαστούν για να διαχειριστούν μεγάλες μετακινήσεις μεταναστών, προειδοποιεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε μια έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

"Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να αναπτύξουν οι χώρες μέλη μια στρατηγική για να διαχειριστούν τις μεγάλες μετακινήσεις μεταναστών" υπογραμμίζει ο Γκουτέρες στο έγγραφο αυτό, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις αρχές Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για τη σύνταξη ενός "Παγκόσμιου Συμφώνου για τους Μετανάστες". Θα ακολουθήσει, τον Δεκέμβριο, μια διεθνής σύνοδος, που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο με στόχο την έγκριση αυτού του κειμένου.

Στα τέλη του 2017 οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την επεξεργασία αυτού του Συμφώνου, λόγω των διατάξεών του που έρχονται σε αντίθεση με τη νέα μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.