Skip to main content

Οι ρυθμίσεις για τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών

Έκκληση στους νοσοκομειακούς γιατρούς να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη για τις 30 Νοεμβρίου προειδοποιητική απεργία τους απηύθυνε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.
Να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη για τις 30 Νοεμβρίου προειδοποιητική απεργία τους κάλεσε τους νοσοκομειακούς γιατρούς από το βήμα της Βουλής η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Τόνισε ότι στην παρούσα φάση απαιτείται η αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιδείξουν όλοι κοινωνική ευθύνη.

Όπως γνωστοποίησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, αυξάνει το πλαφόν των μηνιαίων αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών των νοσοκομειακών γιατρών στις αποδοχές εφέτη με 19 χρόνια υπηρεσίας από τα 5.140 στα 6.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο η έναρξη του νέου μισθολογίου είναι η 1/1/2009, ενώ προβλέπεται και η σύσταση επιπλέον χιλίων θέσεων ειδικευμένων γιατρών στο ΕΣΥ.

Εκτός αυτού, πρόσθεσε η υπουργός, και με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία εμβολιάζουν ως τις 9 το βράδυ, θα υπάρξει δυνατότητα πλήρους αποζημίωσης των γιατρών, η οποία δεν θα περιλαμβάνεται στο πλαφόν που έχει τεθεί.

Επιπλέον, η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την πράξη για την καταβολή των χρωστούμενων από εφημερίες των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Εντωμεταξύ ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και η ψήφιση του νομοσχεδίου για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, τα οποία υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ.