Skip to main content

Οι περιφερειάρχες «δείχνουν» τον ανασχηματισμό

Ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος, όπως την «προδίδουν» οι δηλώσεις του Γ. Πεταλωτή.
Στον περιορισμένο ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, μετά την ανακοίνωση των περιφερειαρχών το διάστημα 3-5 Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι καταλήγει ο πρωθυπουργός, όπως «προδίδουν» οι σημερινές δηλώσεις του Γ. Πεταλωτή στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που επίσημα κυβερνητικά χείλη επιβεβαιώνουν το σενάριο του ανασχηματισμού. Η voria.gr, άλλωστε, σας είχε έγκαιρα ενημερώσει ότι η Πάρος, όπου ο πρωθυπουργός πέρασε τις διακοπές του μαζί με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, βγάζει κυβέρνηση. 

«Εάν γίνει ανασχηματισμός, που δεν θα είναι ανασχηματισμός ουσιαστικά, θα είναι για να συμπληρωθούν τα όποια κενά, εάν κάποιοι από το κυβερνητικό σχήμα πάνε προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής,  συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις αυτές είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού.

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, απέκλεισε το ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Νοέμβριο, αποδίδοντας τη σχετική φημολογία στη Ρηγίλλης. «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Δεν υπήρξε ποτέ για μας τέτοια σκέψη. Η Νέα Δημοκρατία κάνει εκτιμήσεις που είναι εκτός πραγματικότητας ή εν πάση περιπτώσει για δικούς της λόγους βγάζει προς τα έξω τέτοιες εκτιμήσεις», σημείωσε.