Skip to main content

Οι παρατηρήσεις Αλμούνια στον Παπακωνσταντίνου ...

Τι διαμείφθη μεταξύ των δύο αντρών κατά τη χθεσινοβραδινή τους συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr και τι αναμένεται από το αποψινό EcoFin.
Μπορεί από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των κ.Χ.Αλμούνια, αρμόδιου για την οικονομία επιτρόπου της Ευρωπαικής Επιτροπής και του κ. Γ. Παπακωνστνατίνου, υπουργού Οικονομικώντης Ελλάδας, να μην "βγήκαν" επισήμως ειδήσεις, όμως ανεπισήμως αυτό το οποίο διαμηνύεται είναι σαφές:

 Οι Βρυξέλλες θα δώσουν περιθώριο στην Αθήνα έως το τέλος Δεκεμβρίου, όταν θα ψηφισθεί το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, σε σημεία όπου κρίνεται ότι πάσχει, όπως, για παράδειγμα, στο κομμάτι των μη επαναλαμβανόμενων εσόδων, όπως πληροφορείται η Voria.gr. Ο κ.Αλμούνια επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι μέτρα όπως οι έκτακτες εισφορές δεν έχουν βάθος και μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ως ενέσεις.

 Αντιθέτως, εκείνο που ζητά είναι διαρθρωτικές αλλαγές, που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και θα συνεισφέρουν μακροπρόθεσμα στον προϋπολογισμό. Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν ότι έναν κατ΄ αρχήν σχολιασμό ίσως να επιφυλάσσουν για απόψε στο προσχέδιο του κ.Παπακωνσταντίνου οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του, κατά τη διάρκεια του EcoFin. Γι΄ αυτό κι αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μεγαλύτερο από αυτό του χθεσινού Eurogroup.