Skip to main content

Οι οινικές διαδρομές και οι άλλες ομορφιές της ορεινής Χαλκιδικής στην 38η Philoxenia

Δόθηκε έμφαση στη γαστρονομία αλλά και σε άλλες μορφές τουρισμού για όλο τον χρόνο

Με δικό του περίπτερο και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ορεινή Χαλκιδική και στο νησάκι της Αμμουλιανής, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής παρουσίασε στην 38η Philoxenia τις κρυφές ομορφιές του ορεινού όγκου του Χολομώντα, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Χαλκιδικής, τις δραστηριότητες και την γαστρονομία της, καθώς η Χαλκιδική μπορεί να παρουσιάσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να δεχθεί τουρίστες όλο το χρόνο.

Τουριστικοί συντάκτες, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και bloggers, επισκέφθηκαν το περίπτερο της Χαλκιδικής και ενημερώθηκαν για την τουριστική χρονιά που έφυγε και τις προβλέψεις για την νέα σεζόν. Οι τοπικοί οίνοι από το Κτήμα Λειβαδιώτη, το Κτήμα Κωνσταντάρα, τον Μυλοπόταμο Αγίου Όρους, το Κτήμα Πόρτο Καρράς, Κτήμα Agrovision και το Κτήμα Άκραθος είχαν την τιμητική τους στο περίπτερο προβολής του προορισμού μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες και τους ειδικούς του οίνου για μία γευστική δοκιμή.

Σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό, πολύ καλές κριτικές από όλους τους επισκέπτες απέσπασαν τα έντυπα προβολής της Χαλκιδικής, τα οποία συνεχώς ανανεώνονται.

Η συμμετοχή αλλά και οι επισκέψεις στο περίπτερο του ΤΟΧ από τους πολιτικούς, τους επαγγελματίες του τουρισμού, τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Χαλκιδικής δεν είχε προηγούμενο. Μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και Απόστολος Πάνας, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σιμέλα Κυριακίδου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πολυγύρου Γιώργος Εμμανουήλ, ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Camping Αντώνης Δεληδημητρίου. Όλοι μαζί για την προβολή του προορισμού μας.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της ΕΞΧ Γρηγόρης Τάσιος και ο διευθυντής του ΤΟΧ Γιώργος Μπρουτζάς υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων στο περίπτερο προβολής της Χαλκιδικής, την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και το νέο πρόεδρο της ΠΟΞ Ιωάννη Χατζή.

Στο πλαίσιο των Β2Β συναντήσεων της έκθεσης και κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών, η Διευθύντρια Marketing του ΤΟΧ Τάνια Ακριτίδου συναντήθηκε με 24 τουριστικούς πράκτορες από 10 διαφορετικές χώρες όπου παρουσίασε και πρόβαλε την Χαλκιδική και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού. Το δίκτυο μονοπατιών, Halkidiki Routes, οι οινικές διαδρομές, το μοναδικό κατοικήσιμο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας η Αμμουλιανή, οι θαλάσσιες δραστηριότητες, ο αρχαιολογικός πλούτος και η γαστρονομία είναι αυτά κυρίως που κέντρισαν το ενδιαφέρον των πρακτόρων και των δημοσιογράφων.