Skip to main content

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Και την υποψηφιότητα του Άρη Τεμεκενίδη για τον δήμο Καλαμαριάς. Τι αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

Μια σημαντική έκπληξη επιφύλαξε για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων με τις στηρίξεις του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ύστερα από σχετική απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος, στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την παράταξη «Αλληλεγγύη», στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται έπειτα από «επαφές, όπου διαπιστώθηκαν κοινές ανησυχίες, απόψεις και στοχεύσεις για τις εκάστοτε Περιφέρειες και Δήμους, γι’ αυτό θα συμμετέχουν σαν υποψήφιοι, μέλη των Οικολόγων Πράσινων», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που περιλαμβάνει και τις στηρίξεις στην Περιφέρεια Αττικής (στηρίζουν τον Γιώργο Ιωακειμίδη), αλλά και σε διάφορους δήμους ανά την Ελλάδα.

Μεταξύ των δήμων και εκείνος της Καλαμαριάς, όπου οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Άρη Τεμεκενίδη και της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά».

Η στήριξη των Οικολόγων Πράσινων στον νυν περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ενισχύει την πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου του, καθώς περιλαμβάνει ως υποψήφιους στελέχη κι από άλλα κόμματα, ενώ ήδη έχει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν:
-Στην Περιφέρεια Αττικής: «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη.
-Στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη: «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μαραγκάκη.
-Στον Δήμο Γαλατσίου: «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών» με επικεφαλής τον Γερμανό Μελισσουργό.
-Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας: «Α.Ν.Α.Σ.Σ.Α.» (Ανανεωτική Ανεξάρτητη Συμμαχία Σπάτων Αρτέμιδας) με επικεφαλής την 'Αννα Ραφτοπούλου.
-Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
-Στον Δήμο Καλαμαριάς: «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» με επικεφαλής τον 'Αρη Τεμεκενίδη.
-Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου: «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς.
-Στον Δήμο Βριλησσίων: «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βαφειάδη.