Skip to main content

Οι νέες καλλιέργειες στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica

Οι δυνατότητες νέων καλλιεργειών και οι προοπτικές που υπάρχουν θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου της 24ης Agrotica, το οποίο πραγματοποιείται στις 4-5 Φεβρουαρίου.

Οι νέες καλλιέργειες και τεχνολογίες στη γεωργία, ως προοπτική ανάπτυξης, αποτελούν το κεντρικό θέμα του επίκαιρου 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου της 24ης Agrotica, το οποίο ξεκινά αύριο στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η ιχθυοκαλλιέργεια, η βιολογική γεωργία, η μελισσοκομία, η κτηνοτροφία και η ασφάλεια των τροφίμων, θα βρεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου. Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες νέων καλλιεργειών, όπως της ροδιάς, της στέβιας και της τρούφας, καθώς και οι προοπτικές των αρωματικών φυτών, της ελαιοκράμβης κα.

Οι ομιλητές θα καταδείξουν τις βέλτιστες αγροτικές πρακτικές και τις εμπειρίες τους από την διάδοση καινούργιων καλλιεργειών, πολλά υποσχόμενων για την Ελληνική γεωργική παραγωγή και την ανάπτυξη της.

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο, που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται από τη HELEXPO και τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ χορηγός του είναι ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης.

Η Agrotica πλαισιώνεται και από πλήθος άλλων σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις ενεργειακών καλλιεργειών, προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας κτλ..

Η 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, Agrotica, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου, προσελκύοντας εμπορικούς επισκέπτες από 25 χώρες της Ευρώπης.

Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από 34 κράτη, οι εγχώριες συμμετοχές είναι από το σύνολο της επικράτειας, ενώ συνολικά 745 εκθέτες, Έλληνες και ξένοι, καλύπτουν τις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της.

Χορηγός Επικοινωνίας της 24ης Agroticaείναι η Agrenda.