Skip to main content

Οι μεταπτυχιακές σχολές του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους

Σε ένα δυναμικό φόρουμ σταδιοδρομίας

Mε το όνομα «ACG Graduate Careers+» πραγματοποιήθηκε το πρώτο κοινό φόρουμ σταδιοδρομίας των μεταπτυχιακών σχολών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Alba Graduate Business School και Deree School of Graduate and Professional Education, σηματοδοτώντας τη σύγκλιση των δύο ισχυρών πυλώνων ακαδημαϊκής πρωτοπορίας. Ο συνδυασμός των δυνάμεων, της πείρας και της τεχνογνωσίας των δύο μεταπτυχιακών σχολών σε μία κοινή προσπάθεια, αναφέρεται σε σχετικά ανακοίνωση, στοχεύει να εμπλουτίσει τις ζωές των φοιτητών, την ευημερία των συνεργαζόμενων οργανισμών και εταιρειών και, συνολικά, την επιτυχία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Με βασικό μήνυμα «Maximizing career opportunities», η εκδήλωση «ACG Graduate Careers+» ήταν πολλά περισσότερα από ένα επαγγελματικό φόρουμ. Με τη σφραγίδα του Γραφείου Σταδιοδρομίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στη διοργάνωση, ενός νευραλγικού γραφείου που μετρά 48 χρόνια λειτουργίας και έχει καλλιεργήσει και εδραιώσει ισχυρούς δεσμούς με την αγορά, το φόρουμ αποτέλεσε έναν χώρο δικτύωσης και ανταλλαγής επωφελών ευκαιριών τόσο για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του Κολλεγίου, όσο και για τους εκπροσώπους της αγοράς.

Image

Έτσι, φοιτητές και φοιτήτριες από πολλά και διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν, να ενημερωθούν αλλά και να δικτυωθούν με εκπροσώπους από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών κλάδων με σκοπό να διαμορφώσουν το επαγγελματικό τους μέλλον σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες τους. Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι της αγοράς είχαν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν μερικούς από τους πιο ικανούς και κατάλληλους υποψηφίους των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των Σχολών του ACG, οι οποίοι θα κληθούν να στελεχώσουν επιχειρήσεις και οργανισμούς τού σήμερα και του αύριο.

Ο απολογισμός του πρώτου μεταπτυχιακού Career Forum, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν εντυπωσιακός με συμμετοχή 80 εταιρειών από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, 166 recruiters, 109 φοιτητών και φοιτητριών, ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκαν πάνω από 800 συνεντεύξεις.

Image

Ο Επικεφαλής του Γραφείου Σταδιοδρομίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κ. Δημήτρης Μεγρέμης, δήλωσε σχετικά: «Το φόρουμ σταδιοδρομίας «ACG Graduate Careers+» είναι ένας χώρος συνεργειών όπου συγκλίνουν οι φιλοδοξίες και ευδοκιμούν οι ευκαιρίες. Αποδεικνύει την αταλάντευτη προσήλωσή μας στην ολιστική ανάπτυξη της κοινότητάς μας, που βγαίνει έξω από τα όρια και καλλιεργεί μία κουλτούρα αριστείας. Ξεκινώντας αυτήν τη συνεργατική προσπάθεια, διατρανώνουμε τη δέσμευσή μας στην καλλιέργεια νέων ταλαντούχων ανθρώπων και πρόσφορων σχέσεων με την αγορά, καθώς και στο άνοιγμα δρόμων προς την επιτυχία. Μαζί, στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών και φοιτητριών μας, ενδυναμώνοντάς τους ώστε να αντεπεξέλθουν στην πολυπλοκότητα του κόσμου της εργασίας επιδέξια και με αυτοπεποίθηση. Ταυτόχρονα, τείνουμε χείρα συνεργασίας στις εταιρείες, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε μία πλούσια δεξαμενή ταλαντούχων υποψηφίων, που σφυρηλατήθηκαν μέσα από τις ακαδημαϊκές επιδιώξεις και τις πρακτικές τους εμπειρίες».

Aπό τη μεριά της, η Ανώτερη Αντιπρόεδρος Διοίκησης & Pierce, κα Ηλιάνα Λαζανά, χαιρέτισε την από κοινού διοργάνωση των μεταπτυχιακών σχολών ως ένα σημαντικό ορόσημο για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στις συμμετέχουσες εταιρείες «για τη διαρκή στήριξη και για την αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των μεταπτυχιακών σπουδαστών και σπουδαστριών του Κολλεγίου». Όλοι μαζί, κατέληξε, «προετοιμάζουμε το έδαφος για ένα εξαιρετικό μέλλον!».