Skip to main content

Οι κακόφημοι και οι «άδολοι»

Παρά τις δικαστικές έρευνες, τις αποχρώσεις ενδείξεις και τις σκληρές καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα, όσοι ασχολούνται με τα κοινά είναι έτοιμοι για όλα. Επίσης και οι… ψηφοφόροι, διότι δεν ιδρών
Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr


Καλά που έχουμε πολλές και συνεχείς προεκλογικές περιόδους στην Ελλάδα και αποκαλύπτονται – με ή χωρίς εισαγωγικά – σκάνδαλα ολκής, υπεξαιρέσεις αδιευκρίνιστων εκατομμυρίων, προμήθειες λογισμικών της πλάκας, ξένοι δάκτυλοι, νεόπλουτοι πολιτικοί, εμπάθειες αιρετών, βεντέτες εκδοτών, χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και πολλά άλλα.

Ενόψει δε δημοτικών εκλογών, περιμένω να ενημερωθώ και για άλλες καταχρήσεις δημόσιου χρήματος, υποθέσεις που θα βρίσκονται για χρόνια, μεταξύ εισαγγελικών αρχών, υπηρεσιών παντός είδους, έγκριτων εφημερίδων και πολιτικών γραφείων. Αρκεί οι ένοχοι να…«φωτογραφηθούν» ως εγκέφαλοι σπείρας με συνεργούς αντιδημάρχους και εργαζόμενους. Επίσης να υπονοηθεί ότι έκαναν μπίζνες με…χριστουγεννιάτικα δένδρα πριν αποχωρήσουν από τη δημαρχία «καβάλα στ άλογο». Τέλος, να υπονομευθούν, με ψιθύρους του τύπου «σβήνουν πρόστιμα και δίνουν άδειες καταστημάτων μόνο σ αυτούς που θέλουν…»

Οι μέθοδοι αυτές είναι εξαιρετικά χρήσιμες και για τους αντιπολιτευόμενους, που για διαφορετικούς λόγους δεν κάνουν τη δουλειά τους (οι δήμαρχοι τακτοποιούν τα παιδιά τους σε πόστα, κάνουν ρουσφέτια σε ψηφοφόρους τους κτλ)

Έτσι οι αλήθειες, οι υπερβολές και οι λαμογιές, δεν ξεκαθαρίζονται πριν τις κάλπες. Πολλές εξ αυτών ούτε μετά! Αλλά και να μάθουμε την αλήθεια, από πρώτο χέρι, τι θα αλλάξει; Μήπως δεν έχουμε αποδεχθεί, εδώ και χρόνια, ότι όποιος μπορεί κονομάει στις πλάτες μας; Και ναι υπάρχουν άλλοι τόσοι που τους αφήνουν να το κάνουν…