Skip to main content

Οι Γερμανοί στο Ιράν για φυσικό αέριο

Το Ιράν υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 1 δισ.ευρώ με μία γερμανική εταιρεία για την εγκατάσταση εκατό υπερσυμπιεστών που προορίζονται για τη βιομηχανία φυσικού αερίου.
Το Ιράν υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 1 δισ.ευρώ με μία γερμανική εταιρεία για την εγκατάσταση εκατό υπερσυμπιεστών που προορίζονται για τη βιομηχανία φυσικού αερίου, γράφει σήμερα ο ιρανικός Τύπος.

Στο πλαίσιο του συμβολαίου αυτού, το οποίο είναι πενταετές, η γερμανική εταιρεία -το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε- θα αναλάβει την κατασκευή, εγκατάσταση και διαχείριση των μέσων που απαιτούνται για την εκμετάλλευση και τη μεταφορά του αερίου, σύμφωνα με τον Τύπο που επικαλείται τον γενικό διευθυντή της ιρανικής εταιρείας ανάπτυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου (IGEDC), Αλιρέζα Γκάρμπι.

Ανακοινώθηκε δε ότι η εταιρεία αυτή έχει ήδη παραδώσει 45 υπερσυμπιεστές αυτού του είδους στο Ιράν, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς παραπέμπει στην εταιρεία Siemens, η οποία έχει ήδη ισχυρότατη παρουσία στο Ιράν.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας αυτής από την Τεχεράνη, έρχεται τη στιγμή που το Ιράν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο νέων διεθνών οικονομικών, τεχνολογικών και εμπορικών κυρώσεων, εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος.